Cazul Caracal. Ce arată, de fapt, aroganţele criminalului Gheorghe Dincă la adresa anchetatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căutările de probe noi în casa lui Gheorghe Dincă au fost reluate sâmbătă dimineaţă, iar criminalul a dat dovadă de un tupeu ieşit din comun când i-a ironizat pe anchetatori, spunându-le că-i pare bine că îi fac curat în casă, din moment ce oricum intenţionează să o vândă. Cel puţin asta reiese din cele declarate avocatul familiei Luizei, Tonel Pop. „A zis «Ah, ce frumos că-mi faceţi curat, că tot vreau să-mi vând casa!»", a declarat apărătorul.

Expertul criminolog Dan Antonescu susţine că atitudinea cel puţin  arogantă a lui Dincă arată, însă, că demersurile cele mai recente ale investigatorilor îi dau de gândit criminalului. “Gheorghe Dincă este un monstru care se simte acum încolţit. Cel mai probabil el este panicat de progresele din  teren şi aşteaptă cu teamă momentul în care se va trece la spargerea betoanelor din curte şi a unor pereţi din casă. Îi este frică de momentul în care vor fi descoperite probe cruciale împotriva lui şi posibile urme ale altor victime. Vrea oarecum să mascheze acest lucru cu o astfel de atitudine”, precizează Dan Antonescu.

În acelaşi timp, la percheziţia informatică, după ce au analizat datele din laptop, investigatorii au descoperit că Gheorghe Dincă a pus în vânzare pe internet casa din Caracal şi că, în paralel, consulta de mai multă vreme şi intens anunţurile de vânzări de rulote şi autorulote. “Cel mai probabil prădătorul sexual din Dincă încerca să treacă la nivelul următor. Cu ajutorul rulotei putea să o ia aiurea prin ţară şi putea face victime cu nemiluita de care, crede el, poate scăpa mult mai uşor”, a subliat Dan Antonescu despre aceste ultime demersuri demersuri ale criminalului. 

ADN-ul fragmentelor umane din pădure, cel târziu marţi

Pe de altă parte, anchetatorii nu au desoperit încă o probă fizică în sprijinul ipotezei conform căreia Luiza Melencu ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă. Singurul indiciu în acest sens este recunoaşterea faptei de către suspect. O informaţie în legătură cu Luiza ar putea fi făcută publică astăzi sau cel târziu mâine, când procurorii DIICOT vor intra în posesia rezultatelor testelor la care au fost supuse fragmentele umane ridicate, săptămâna trecută, de investigatori dintr-o pădure din apropierea locuinţei lui Dincă. Este vorba de oasele calcinate şi dinţii care acum sunt la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru analiză. Ca şi în cazul Alexandrei Măceşanu, oasele sunt atât de calcinate încât nu sunt utile analizei ADN, dar pot fi folosite pentru analiza antropologică, care va stabili sexul şi vârsta probabilă victimei. Pentru analiza ADN se utilizează probe genetice extrase din dinţi. 

Lipsa informaţiilor

Până atunci,  lipsa de informaţii care să susţină crima alimentează agresiv teoriile care susţin traficarea fetei peste hotare în scopul exploatării sexuale. Şi membrii familiei Luizei, care în 26, 27 şi 28 iulie şi-au plâns fata la poarta lui Dincă din Caracal, au început să se îndoiască astăzi de ipoteza crimei. Familia se bazează atât pe lipsa de infomaţii de la anchetatori, cât şi pe ipotezele avocatului angajat, Tonel Pop, care a acceptat să-i reprezinte fără a i se plăti onorariu. Dacă avocatul este suspectat de tot mai multă lume că ar servi interesului cuiva de a compromite ancheta, familia constată doar puţinii paşi care se fac în privinţa fiicei lor. 

„Nimic, nimic nu ne spun. Chiar suntem a zecea spiţă din roată?“, se întreabă mama Luizei, inventariind puţinele momente în care au fost solicitaţi de către anchetatori sau informaţi, de la descinderea în casa lui Dincă. Iată care ar fi acestea: solicitarea, vineri, 26 iulie, de a recunoaşte anumite bijuterii găsite în incineratorul artizanal din curtea lui Dincă şi în maşină, familia Luizei infirmând că vreuna ar aparţine fetei lor; audierea, la o săptămână şi jumătate de la descinderea în casa lui Dincă, marţi, 6 august, a membrilor familiei Melencu, la sediul Poliţiei Caracal; ridicarea de probe (lucruri ale Luizei  bijuterii, încălţăminte, lenjerie etc.) în vederea analizei ADN, miercuri, 7 august 2019, de la domiciliul familiei din Dioşti. Aici se opreşte comunicarea anchetatorilor cu familia, a declarat mama Luizei Melencu, cea care confirmă că de osemintele găsite în liziera din apropierea proprietăţii presupusului criminal, despre care se presupune că ar aparţine Luizei, a aflat de la avocat şi de la televizor, dar şi că, deşi s-a vorbit în ultimele zile de ridicarea de noi probe, respectiv articole de vestimentaţie  feminine, n-au fost chemaţi să recunoască ceva.   

De zile bune, DIICOT emite în acest caz comunicate foarte scurte în care, de asemenea, nu se menţionează niciun incidiu privind crima asupra Luizei Melencu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite