Cazul Caracal. Ce au descoperit anchetatorii în telefoanele lui Dincă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Dincă le oferea oamenilor cu care avea treabă cartele prepay şi vecinii vorbeau cu el de pe un număr pe care îl ştiau cu toţii. În urma percheziţiilor, anchetatorii nu au găsit SMS-uri sau imagini relevante pentru anchetă pe cele trei telefoane din casa criminalului. Dincă ar mai fi avut şi un al patrulea telefon pe care ar fi reuşit să-l distrugă înainte de venirea anchetatorilor, conform unor surse din anchetă.

Un vecin de-al lui Dincă care îl ajuta la diverse treburi casnice susţine că a primit de la el o cartelă prepay şi Dincă i-ar fi scris pe ambalajul cartelei numărul său de telefon. G.M. spune că a fost sunat de Dincă chiar în noaptea de 24 iulie, miercuri, ziua în care Alexandra a dispărut.  „M-a sunat şi atunci, miercuri noaptea, pe la 11 seara, dar nu i-am răspuns. L-am lăsat să sune, că n-aveam chef să umblu noaptea”, spune vecinul lui Dincă, care stă la câteva case de locuinţa suspectului şi-l ajuta pe acesta la treburile casnice, confrom libertatea.ro. 

Părinţii Alexandrei anunţaseră în seara de 24 iulie 2019, la postul de poliţie din localitate, că fata a plecat spre Caracal, cel mai probabil cu o maşină de ocazie, şi că nu a mai revenit. Nici familia, şi nici prietenii nu au mai reuşit să o contacteze începând de miercuri de la prânz.

În telefonul lui G.M. , Dincă apare trecut cu porecla lui, Popicu, iar numărul lui, 0722.841.235, figurează şi la apeluri pierdute, şi la apeluri primite. Acest număr se adaugă celor două numere deja cunoscute ale lui Dincă: 0759.660.526 – numărul de pe care a sunat Alexandra la 112.  La Dincă acasă a fost descoperit şi numărul 0763.931.765, de pe care a fost sunat bunicul Luizei. 

Toate cele trei telefoane ale lui Dincă sunt modele vechi, cu butoane, Conform anchetatorilor, pe acestea nu au fost găsite imagini sau SMS-uri relevante pentru anchetă. Potrivit unor surselor din anchetă, Dincă ar mai fi avut un al patrulea telefon pe care l-ar fi ars în butoiul în care a incinerat-o pe Alexandra.

Anchetatorii verifică lista convorbirilor şi a numerelor apelate. Folosind cartele preplătite, Gheorghe Dincă ar fi putut ascunde convorbirile telefonice.

Vecinul lui Dincă, G.M. susţine că deşi intra des în curtea suspectului, nu a intrat niciodată în casă. Un alt vecin îl contrazice: „N-avea cum să nu intre şi în casă, era tot timpul la lucru la el, ba una, ba alta”.  Vecinul respectiv a fost întrebat dacă n-a simţit miros de ars dinspre casa lui Dincă. „Ba da, dar aşa făcea el. Din când în când, ieşea un fum negru şi gros, de la el din curte. Le-am spus şi celor de la poliţie, de trei ori m-au chemat să mă întrebe”.

În timpul cercetării la casa lui Gheorghe Dincă, procurorii au mai descoperit trei telefoane, toate cu cartele preplătite, un laptop, un aparat foto digital şi stick-uri de memorie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite