Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cazul Caracal. Medicii legişti reconstituie scheletul Alexandrei în baza oaselor găsite în butoiul din curtea lui Dincă

0
11 Sep 2019 14:01:14
Autor: Iulia Cimpoeru
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Moment crucial în ancheta dispariţiei celor două fete din Caracal: specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală reconstituie corpul Alexandrei Măceşanu pe baza oaselor găsite în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă. Fiecare fragment osos găsit va fi reconstituit şi verificat dacă este compatibil cu restul oaselor descoperite, informează surse din anchetă.

Conform unor surse judiciare, reconstituirea se poate face deoarece au fost găsite resturi schletale din toate fragmentele anatomice ale corpului, informează mediafax.ro.

Pe baza fragmentelor osoase, nu va fi reconstituit întreg corpul, spun sursele citate, ci, de exemplu, dacă un fragment osos era din tibie, osul reconstituit va fi tibia. Dacă, însă, se constată că unul dinte fragmentele osoase găsite face parte din craniu, atunci se va reface craniul.

Familia Măceşanu a decis să ceară o altă expertiză în străinătate, pentru a se stabili fragmentele osoase aparţin Alexandrei Măceşanu. 

„O să trimitem în străinătate nu doar pentru expertiză, pentru a stabili dacă ADN-ul pe care dânşii l-au constatat este real, ci şi o expertiză care să stabilească dacă se poate reconstitui corpul Alexandrei. Există astfel de experţi pe lumea asta. NU ştiu cum de România nu are. Eu am găsit în afară”, a mai afirmat unchiul Alexandrei Măceşanu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii