Cazul Caracal. Pintea: Raportul controlului la INML a fost finalizat şi va ajunge la familia Alexandrei Măceşanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, că a primit raportul Corpului de Control după analiza făcută la Institutul Naţional de Medicină Legală şi rezultatele vor fi comunicate cel mai târziu vineri solicitantului, respectiv familia Alexandrei Măceşanu.

Întrebată, joi, dacă a primit raportul Corpului de Control legat de cazul din Caracal, ministrul Sorina Pintea a răspuns că acesta a fost finalizat şi l-a primit în cursul nopţii de miercuri spre joi, urmând ca, cel mai târziu vineri, să ajungă la cel care l-a solicitat şi care va decide dacă îl va da sau nu publicităţii, relatează Mediafax.

„Am primit azi-noapte (miercuri spre noi noaptea – n.r.) raportul. Acesta trebuie să parcurgă nişte paşi legali, inclusiv să fie analizat astfel încât să nu existe date din anchetă care să fie publicate. După această analiză vom transmite raportul celui care l-a cerut şi care va decide dacă va publica parte din el sau nu”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a cerut o ancheta la Institutul Naţional de Medicină Legală, după ce Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, s-a prezentat la sediul Ministerului Sănătăţii pentru a depune o sesizare prin care a solicitat efectuarea unui control, acesta fiind nemulţumit de modul în care institutul a lucrat la cazul din Caracal.

De asemenea, Pintea a fost întrebată şi dacă ştie de rapoartele aflate pe site-ul INML potrivit cărora ar exista probleme cu finanţarea şi cu personalul din acest domeniu.

„Dacă vorbim despre medicină legală, nu putem vorbi despre lipsa de personal majoră pentru că probabil dintr-un motiv mai pragmatic, medicii au ales medicina legală, foarte bine plătită şi înainte de majorarea salariilor. S-au făcut paşi importanţi şi în zona respectivă. Problema medicinei legale, în acest moment, apropo de rapoarte, este legată de tarifele pe care le are pentru prestarea serviciilor, pentru că o parte finanţare vine din veniturile proprii. Sigur, specialitatea în parte necesită o restructurare, o îmbunătăţire dar şi resursele sunt alocate pentru fiecare, pentru că fiecare are nevoie”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Întrebată dacă problemele financiare, menţionate în rapoarte afectează anchetele pe care INML le face, ministrul Sănătăţii a negat.

„În niciun caz nu sunt afectate anchetele de aceste finanţări pe tarife din venituri proprii. Pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii, Ministerul Sănătăţii finanţatează”, a mai precizat Sorina Pintea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite