Cazul Caracal. Specialist medicină legală: „Oasele sunt mult mai degradate decât cele din butoi! S-au reluat procedurile pentru a obţine un profil genetic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un expert de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) a explicat, pe înţelesul tuturor, de ce nu s-a putut stabili ale cui sunt osemintele găsite după indicaţiile lui Gheorghe Dincă.

Ancheta continuă în cazul crimelor de la Caracal. Un specialist în medicină legală, a vorbit pentru libertatea.ro, despre cum încearcă anchetatorii să găsească un profil genetic şi de ce procesul este unul anevoios. 

Specialistul a precizat că vineri seara  au fost reluate procedurile în încercarea de a obţine un profil genetic. Da, se mai încearcă, e de datoria noastră să facem tot ceea ce ne stă în puteri. Nu promitem minuni.  Cât despre tehnologia de care dispune INML, vă pot spune că este aceeaşi care poate fi gasită şi în laboratoare internaţionale, protocoalele de lucru fiind unele în acord cu standardele internaţionale.”, a declarat acesta.

Reprezentantul INML a mai spus că probele din cazul Caracal sunt dificile dar s-a lucrat intens astfel încât a fost redus foarte mult timpul.

Rezultatele noi vor fi făcute publice în cursul săptămânii viitoare. 

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii sâmbătă de DIICOT, fragmentele de oase umane găsite în zona lizierei de pădure din apropierea locuinţei principalului suspect din cazul crimelor de la Caracal sunt într-o stare de calcinare excesivă, ceea ce nu permite identificarea unui profil ADN.

Aceasta este însă concluzia unui raport preliminar.

Procurorii DIICOT anunţă că au cerut efectuarea „în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite