Cazul femeii arse la Spitalul Floreasca. Mircea Beuran, audiat de Corpul de Control. Reacţia ministrului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cazul femeii incendiate pe masa de operatie, doctorul Mircea Beuran a fost audiat  FOTO Florin Suler/Click
În cazul femeii incendiate pe masa de operatie, doctorul Mircea Beuran a fost audiat  FOTO Florin Suler/Click

Mircea Beuran, şeful echipei de medici care a efectuat intervenţia chirurgicală în timpul căreia o pacientă a fost arsă pe 40% din suprafaţa corpului la Spitalul Floreasca şi a murit după câteva zile, a fost audiat luni de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi de Inspecţia Sanitară de Stat, a anunţat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, la Spitalul Floreasca.

UPDATE Ministrul Sănătăţii a spus, în urma vizitei la Floreasca, că protocoalele nu au fost respectate în aceea ce priveşte raportarea incidentului din blocul operator. 

Protocoalele nu au fost respectate. Există nişte protocoale standard care sunt elaborate de către Autoritatea Naţională de Managament al Calităţii în Sănătate. Este un eveniment deosebit de grav, un eveniment santinelă, un eveniment care nu trebuie să se întâmple niciodată şi care trebuie raportat imediat. Aceste evenimente, sunt, din fericire, deosebit de rare. (...) Nu sunt muşamalizate pentru că nu pot fi muşamalizatr”, a spus ministrul. 

Ancheta Ministerului Sănătăţii ar urma să fie finalizată la începutul săptămânii viitoare, iar concluziile prezentate într-o conferinţă de presă, mai spune Victor Costache, arată hotnews.ro. Victor Costache a precizat că a discutat, luni, la Spitalul Floreasca, cu managerul şi directorul medical.

"Aceste evenimente sunt, din fericire, deosebit de rare. Ele nu pot fi muşamalizate", mai spune ministrul Sănătăţii, care este de profesie medic chirurg.

Reamintim că pacienta grav vătămată în timpul unei intervenţii chirurgicale care a avut loc la Spitalul de Urgenţă Floreasca a murit duminică seara. În vârstă de 66 de ani, femeia a fost arsă pe masa de operaţii la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greşit substanţele de dezinfecţie, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Incidentul a avut loc pe 22 decembrie, iar informaţia a fost dezvăluită sâmbătă de deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite