Cazul şocant al unui copil român din Spania: violat de un preot catolic, cu acordul părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viol

Caz cutremurător în comunitatea de români din Spania. Un copil român, care trăieşte alături de părinţii săi în Peninsula Iberică a fost victima unui abuz sexual cu ştiinţa şi acordul părinţilor. Autorul violurilor este un preot catolic, care le-a oferit găzduire părinţilor nevoiaşi, potrivit stiriletvr.ro.

Tribunalul Suprem al Spaniei l-a condamnat la 17 ani şi jumătate de închisoare pe preotul din Mengabril, pentru abuzuri sexuale comise asupra minorilor, informează  corespondentul TVR în Spania.

Jose Donoso a abuzat de doi copii în timp ce era preot paroh într-o localitate din regiunea spaniola Extremadura, iar una dintre victime este un băiat de naţionalitate română. Copilul avea 12 ani la data abuzurilor, care au avut loc în 2013.

Justiţia spaniolă a dovedit faptul că preotul din Mengabril a abuzat de copilul familiei de români care au fost găzduiţi în anul 2013 în casa parohială. Magistraţii au decis şi decăderea din drepturile părinteşti pentru românii care au permis ca băiatul să fie violat. Cei doi au fost condamnaţi la 4 ani de puşcărie pentru că au acceptat abuzurile comise de preot, care a fost găsit vinovat şi de falsificarea unor documente pentru că băieţelul român să fie scutit de la şcoală în diverse perioade. .

Episcopia catolică din Plasencia a transmis un comunicat prin care cere iertare victimelor şi îl suspendă din funcţie pe preotul din localitatea Mengabril, care a fost condamnat şi pentru abuzurile comise în aceeaşi perioadă asupra unui alt copil de 12 ani, de naţionalitate spaniolă.

Instanţa a impus plata unor indemnizaţii de 10.000 de euro minorului român şi de 50 de mii de euro celeilalte victime, potrivit sursei citate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite