Ce se ascunde în pateul de porc. Studiu al Protecţiei Consumatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

InfoCons, organizaţie nonguvernamentală de protecţie a consumatorului, spune că a derulat un studiu în care a analizat 40 de tipuri de pate de porc de la 14 producători. Primul ingredient a fost apa, potrivit aceleiaşi surse.

"Din punct de vedere ingredientului principal: 45% au în compoziţie prim ingredient apa, 37,5% au în compoziţie prim ingredient ficatul de porc, 12,5% au în compoziţie prim ingredient slănină, 5% au în compoziţie prim ingredient alt timp de carne.", se menţionează în comunicatul trimis presei, vineri, si preluat de Agerpres.

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie: 25% au în compoziţie proteină animală din/de porc, 77,5% au în compoziţie slănină, 37,5% au în compoziţie şorici, iar 15% proteină animală din porc, slănină şi şorici.

Reprezentanţii InfoCons mai spun că, din punct de vedere al aditivilor alimentari, 72,5% dintre produse au în compoziţie între 1 şi 6 E-uri (aditivi alimentari). Cel mai des utilizaţi aditivi alimentari sunt: nitrit de sodiu (E250), carmina (E120), caragenan (E407), trifosfaţi de sodiu (E451).

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite