Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ce se ascunde în pateul de porc. Studiu al Protecţiei Consumatorului

2
28 Jan 2022 18:58:37
Autor: George-Andrei Cristescu
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

InfoCons, organizaţie nonguvernamentală de protecţie a consumatorului, spune că a derulat un studiu în care a analizat 40 de tipuri de pate de porc de la 14 producători. Primul ingredient a fost apa, potrivit aceleiaşi surse.

"Din punct de vedere ingredientului principal: 45% au în compoziţie prim ingredient apa, 37,5% au în compoziţie prim ingredient ficatul de porc, 12,5% au în compoziţie prim ingredient slănină, 5% au în compoziţie prim ingredient alt timp de carne.", se menţionează în comunicatul trimis presei, vineri, si preluat de Agerpres.
 
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie: 25% au în compoziţie proteină animală din/de porc, 77,5% au în compoziţie slănină, 37,5% au în compoziţie şorici, iar 15% proteină animală din porc, slănină şi şorici.
 
Reprezentanţii InfoCons mai spun că, din punct de vedere al aditivilor alimentari, 72,5% dintre produse au în compoziţie între 1 şi 6 E-uri (aditivi alimentari). Cel mai des utilizaţi aditivi alimentari sunt: nitrit de sodiu (E250), carmina (E120), caragenan (E407), trifosfaţi de sodiu (E451).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Un cititor
28.01.2022, 19:28:50

Studiul este perfect inutil daca nu dau, concret, si tipurile de pate, fiecare cu compozitia sa.

+5 (5 voturi)
pescarul symy
29.01.2022, 08:43:24

Concluzia;mancam cancer pe paine!!!riscul cel mai mare ramane copii,dureros ca majoritatea produselor au E-uri

Modifică Setările