Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ce avere are noul ministru al Sănătaţii. Câţi bani câştigă Ioana Mihăilă ca endocrinolog la propriul cabinet

5
27 Apr 2021 20:34:04
Autor: George-Andrei Cristescu
Ioana Mihaila are, împreuna cu soţul ei, care este tot medic, o clinică medicală, infiinţată în 2011. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ioana Mihaila are, împreuna cu soţul ei, care este tot medic, o clinică medicală, infiinţată în 2011. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, medic endocrinolog la o clinică din Oradea avea un câştig lunar de circa 1.200 de lei. La capitolul avere, deţine 3 case de locuit, 3 terenuri, un apartament, dar şi alte bunuri şi peste 400.000 de lei în conturi.

Ioana Mihăilă, a preluat, miercuri, 21 aprilie, mandatul de ministru al Sănătăţii.

Fost secretar de stat in Ministerul Sănatăţi, a ajuns în fruntea instituţiei propusă de USR-PLUS, după ce premierul Florin Cîţu l-a demis pe Vlad Voiculescu.

Veniturile anuale ale Ioanei Mihăilă sunt de 14.400 de lei de la Dermalite SRL, unde este medic specialist endocrinolog, adică un câştig lunar de circa 1.200 de lei, dar şi un dividend de la Dermalite SRL care îi aduc un venit anual de 137.000 de lei.
 
La capitoul avere, noul ministru al Sănătăţii deţine 3 case în Oradea, cumpărate în perioada 2012-2019, dar şi
un apartament la Cluj, de 52 de metri pătraţi, cumpărat în 2005.
 
De asemenea, deţine un spaţiu comercial în Oradea, obţinut prin donaţie în 2015, de 437 de metri pătraţi. 
 
Totodată mai are şi trei terenuri intravilane în Oradea, de 128, 127, respectiv 506 metri pătaţi. Două dintre ele sunt dobândite în 2018, prin cumpărare şi le deţine împreuna cu soţul ei. Iar al treilea teren este dobândit în 2015, prin donaţie. 
 
Ministrul conduce un Renault Clio, fabricat în 2006, obţinut prin cumpărare. 
 
Ioana Mihăilă are mai multe conturi în bancă, în care declară, în total, 412.478 de lei şi 285 de dolari. 
 
De asemenea, Ioana Mihăilă a menţionat mai multe împrumuturi acordate în nume personal, astfel: 337.745 de lei către Osteoprotect SRL, 65.068 de lei către Dermalite SRL şi 20.000 de lei către USR, fiind vorba despre un împrumut pentru campania electorală.
 
Şi 6.000 de lei către Acs Andrei Robert, fiind vorba tot despre un imprumut pentru campania electorală
 
Ioana Mihaila mai are, împreuna cu soţul ei, care este tot medic, o clinică medicală, infiinţată în 2011.
 
Cine e Iona Mihăilă
 
Potrivit unei biografii transmise de USR-PLUS, Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 şi este de profesie medic primar endocrinolog şi un cunoscut antreprenor în domeniul medical din judeţul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câţiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajaţi, implicaţi în tratarea pacienţilor din judeţ, furnizând servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituţiile de specialitate.
 
Absolventă a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă a profesat ca medic endocrinolog în Cluj şi în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obţinerea gradului de medic primar.
 
A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din judeţul Bihor. Ioana Mihăilă a fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
 
La  preluare funcţiei de ministrul al Sănătăţii a spus că mandatul său se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorităţi: atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Beta Alfa
27.04.2021, 20:46:31

O sa incepem sa lacrimam toti din cauza salariului dnei Mihaila. Probabil ca si clinica din salariul asta au facut-o

+4 (6 voturi)
Adrian Foangǎ
28.04.2021, 07:31:47

Si ce de donatii a primit: case, terenuri...

Henri Charrière
27.04.2021, 20:52:00

Este frauda fiscala pe fata. In Franta sau SUA asta era saltata din prima luna a manevrei asteia si planta pana la pensie ghiocei in curtea inchisorii. La noi e ministru, iar noi o sustinem, in loc sa o conducem politicos cu pietre pana la granita. Mai sunt nedumeriti de ce e naspa in tata asta?

+4 (6 voturi)
vasîli fărdecai
27.04.2021, 20:52:47

Ce aveți măi cu săraca resetată funcțional?! Doar nu ați fi vrut să plătească la statul Român asig dă sănătate șî contribuție la pensiile votatorilor rumâni. Voi chiar credeți că este ușor să fi medic endocrinolog ci 12oo lei/ lună. Păi voi credeți că așa se epilează un buget fie el și de la sănătate?! oana miĂilă easti competeantă funcțional, nu-i chiar așa dă ușor să fii lângă cumințenia pământului, să-i dai aspirică cu apilică șî să te aplici într-o spirală lângă ”motricea roată”. Atâta timp cât flooorin fasîli cîțu nu plătește bănet bereket la statul Român pentru că el se ține pă lîngă offshore-uri cu toată agoniseala, vă luarăți dă oană miĂilă care este șî mai competeantă șî mai sustenabilă șî sigur are un absorbant bun șî verificat, căzătura. GHINI_ON

+3 (5 voturi)
Mircea Nistor
27.04.2021, 23:06:05

Hmm, o persoană cu asemenea interese în domeniul medical privat,chemată să conducă ministerul care are drept obiectiv sănătatea publică . Asta ar putea,măcar în teorie să ducă la conflicte de interese...FNUASS gestionează peste 1 miliard de euro .Nu-i de mirare că foarte mulți, care lucrează atît la stat ,cît și în domeniul de asigurări private de sănătate au în colimator fondurile astea,deloc neglijabile...Aceeași problemă apare și în alte domenii unde se lucrează cu bani publici : e mai sigur să ai acces la banii contribuabililor,banii europeni sunt mai dificil de accesat și dacă nu respecți reguli stricte,te așteaptă vremuri grele .Ori la noi,în România,regulile există doar pentru a fi ocolite după bunul plac și interesul personal...

+4 (4 voturi)
Modifică Setările