Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ce indică măsurătorile radioactivităţii din România, după accidentul nuclear din Rusia

6
14 Aug 2019 17:15:54
Autor: Valentin Bolocan

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare informează, miercuri, că masurătorile efectuate pe teritoriul Romaniei, în perioada 8 august până în prezent, indică faptul că, în momentul de faţă, în România nu există nicio modificare a radioactivităţii mediului.

“Pot să vă confirm că în toată această perioadă cât am făcut aceste monitorizări pe tot teritoriul României, radioactivitatea probelor de aerosoli la o limită de avertizare de 50 de becquereli/ metru cub (unitate de măsură pentru radioactivitate) şi de alarmare de 200 becquereli/ metru cub, nu au depăşit 5 becquereli/ metru cub, la Constanţa având, de exemplu 2 becquereli / metru cub, iar în Bucureşti 4,5 becquereli / metru cub. Cele mai mici valori sunt la Arad, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Piatra Neamţ şi Babele, adică pe tot teritoriul României, a declarat Rodin Traicu, preşedintele CNCAN.
 
Potrivit sursei citate CNCAN face analize comparative la 24 de ore pentru a urmări orice fel de variaţie a radioactivităţii atât în aerosoli, cât şi în depuneri fixate şi în apă, precum şi a radiaţiilor gamma, arată hotnews.ro. ”Noi rămânem în alertă până când toate informaţiile culese atât la nivel europen cu partenerii noştri de la ceilalţi regulatori din ţările limitrofe dar şi din analizele pe care le facem, vor confirma faptul că nu există nicio modificare a radioactivităţii mediului la nivel european sau în vreo ţară limitrofă României”, a adăugat Traicu.
 
Reamintim că un accident nuclear a avut loc în nordul Rusiei, ducând la creşterea temporară a nivelului de radiaţii din zonă, relatează Reuters. Agenţia nucleară a Rusiei, Rosatom, a anunţat că accidentul de pe 8 august a avut loc în timpul testării unui nou tip de armament nuclear pe o platformă din Marea Albă, 5 oameni fiind omorâţi şi alţi 3 răniţi. În ciuda accidentului, Rosatom a afirmat că Rusia va continua să dezvolte noi arme nucleare de ultimă generaţie şi i-a portretizat drept eroi naţionali pe cei 5 oameni care au murit în urma evenimentului.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Master Skyfall
14.08.2019, 18:14:14

Iata de ce sunt in stare acesti putinisti pitici betivani atomici, mama lor de maimute primate. Sa de-a de lucru celor de la CNCAN. C

+7 (11 voturi)
Sorin Constantin
14.08.2019, 18:33:41

Dureri de cap, constipație, ceva de genul...? Întreabă de ce radioactivitatea, în limite acceptabile în această perioadă, este în București dublă în comparație cu cît s-a măsurat la Constanța? Politicienii generează radioactivitate? Sau unii ca tine???

-8 (10 voturi)
IonIon Codreanu
14.08.2019, 20:38:47

Mentalitate de om în opinci ajuns la oraș...

-7 (11 voturi)
Seby Georgiana
14.08.2019, 22:49:52

Trollul de mai sus cu conturi fake multinume, Sorin C and I Codreanu, ne demonstreaza ca sunt interlopi pitici atomici betivani care nu mai au pastila rosie de iod dupa ce le-a exploadat atomica in capatana.

+7 (7 voturi)
Cristine Jonhson
14.08.2019, 22:20:22

Alungatii maimutele siberiene putinizato-pesedisto-aldiste in grote. Si apoi trebuie sa le dam cu atomica peste capatanilor lor.

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările