Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ce noi dosare penale are baronul de Constanţa Nicuşor Constantinescu

0
15 Apr 2019 16:02:13
Autor: Valentin Bolocan
Nicusor Constantinescu
Nicusor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu este cercetat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

“În calitatea preşedinte al unei autorităţi din administraţia publică locală, suspectul şi-a îndeplinit, cu încălcarea legii, atribuţiile de serviciu privind gestionarea bugetului şi exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite, respectiv a dispus, cu încălcarea normelor în materia finanţelor publice, efectuarea, de către Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, a unor lucrări asupra unor obiective care nu erau administrate de către instituţia pe care o conducea, unul dintre aceste obiective aparţinând unei persoane juridice de interes privat, iar altul aparţinând unei regii autonome de stat (Romsilva). Ca urmare a acestor demersuri s-au achitat, în mod nelegal,  cu bani din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa, lucrări în valoare de 1.792.370,19 lei la un obiectiv privat , respectiv de 3.778.451,09 lei la un obiectiv aparţinând unei regii autonome”, arată DNA într-un comunicat.
 
Reamintim că luni, la ieşirea din sediul DNA Constanţa, înainte de a fi urcat în duba penitenciarului, Nicuşor Constantinescu a declarat: „Este dosarul în care este vizată firma Tel Drum a lui domnul Dragnea. Este santaj pentru a face denunţ împotriva domnului Dragnea”.
 
Baronul de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean se află încarcerat la penitenciarul Poarta Albă, unde execută o sentinţă de 5 ani de închisoare în dosarul centrului Militar Zonal. Totodată, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv în luna februarie 2019 la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor, alături de Radu Mazăre, a cărui sentinţă este de 9 ani de închisoare cu executare.
Ca urmare a solicitării fostului preşedinte al CJ Constanţa, Curtea de Apel Constanţa a decis marţi, 9 aprilie, că cele două sentinţe definitive sunt concurente, urmând ca acesta să mai execute 4 ani şi 2 luni de închisoare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii