Ce i-au cerut românii din America lui Iohannis

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai importanţi lideri ai comunităţii româneşti din America şi Canada au lansat un apel prin care arată dorinţele românilor care trăiesc departe de ţară, dar sunt mereu cu gândul la ea. Vizita lui Klaus Iohannis peste Ocean dă speranţe celor care au plecat din România din cauza celor care o conduceau şi a oferit oportunitatea înmânării apelului.

Românii din Arizona, Virginia, California, Nevada, Ontario, Toronto, New Jersey, New York, Florida, Illinois, Carolina de Nord şi, bineînţeles, Washington, au formulat un apel cu caracter proclamativ, în contextul alegerii lui Klaus Iohannis ca preşedinte a României şi vizitei sale în Statele Unite.

Încheierea perioadei post-ceauşiste: rămân oportuniştii şi profitorii

Pe 16 noiembrie, ţara şi Românii de peste hotare au ales un nou preşedinte prin care se încheie perioada post-ceauşistă. Putem spune că, în sfârşit, comunismul şi securitatea au început să piardă teren şi influenţă. Au mai rămas oportuniştii şi profitorii care au fraudat şi înfeudat ţara, se arată în apelul citat.

Noua situaţie cere Românilor din occident să adopte şi ei o noua atitudine. În acest scop, un grup de Români activi şi responsabili din SUA şi Canada propune dezbaterea obiectivelor urmărite în vederea cooperării cu ţara. Precizăm că majoritatea noastră, indiferent dacă am părăsit ţara de câţiva ani sau de zeci de ani, am plecat pentru că am urât comunismul şi am dorit să trăim şi să muncim în libertate. Am dovedit acest lucru prin fapte! , continuă apelul cutremurător lansat de către personalităţile diasporei româneşti.

Nicholas Dima, Valentin Ţepordei, Nicolae Popa, Lia Roberts, Nicolae Moisidis, Alexandru Tomescu, Anca Popa, Napoleon Săvescu, Nicolas Buda, Liviu Cananau, Antonius Moisidis, Cristian Bălan, Grigore Culian, Ion Dima, Jan Lefter, Vlad Spânu, Mihai Vînatoru îşi continuă, punctual, pledoaria pentru o Românie Nouă: 

Înstrăinarea ne-a învăţat însă că:

• Există o singură Românie! • România trebuie apărată şi promovată cu orice preţ! • Singura alternativă este integrarea în Europa şi cooperarea cu SUA!

Lui Iohannis şi vitorului guvern le sunt cerute:

* Să promoveze în posturi de răspundere elemente necompromise

* Să elimine şi să evite elementele corupte şi sicofante

* Să controleze maşinaţiile politice şi economice ale fostei nomenclaturi

* Să pregătească tineri pentru conducerea ţării în viitor

* Să cultive şi să menţină identitatea naţiunii Române

* Să-i reprezinte pe toţi Românii, indiferent unde s-ar afla în lume

* Să militeze pentru a readuce acasă pământul străbun aflat dincolo de Prut

* Să sprijine minorităţile etnice Româneşti din ţările vecine

* Să identifice liderii Români din străinatate şi să colaboreze cu ei în probleme de reprezentare şi de interes reciproc.

Uneori se zguduie şi coloşii...

Pornind de la aceste lucruri, Apelul românilor din America şi Canada continuă cu o asumare a acţiunilor pe care le vor întreprinde chiar ei: În aceste idei:

* Vom oferi tot sprijinul autorităţilor şi confraţilor noştri din ţară

* Vom facilita legaturile ţării cu cancelariile occidentale

* Vom depune orice efort pentru a contribui la renaşterea morală, social-politică şi economică a Ţării.

Va fi greu şi va dura mult... E posibil ca jocurile să fie deja făcute la nivel înalt, dar uneori se zguduie şi coloşii. Cu dragoste de glia strămoşească, România- vechea noastră Dacia- îşi poate găsi un făgaş propriu în noua ordine mondială. Împreună putem asigura ţării un destin mai bun! se arată la finalul apelului cutremurător lansat de către Diaspora românească...

Vezi şi:

INFOGRAFIE Sondaj INSCOP: Ce vor românii de la preşedintele Klaus Iohannis

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite