Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ce şi unde îi mână pe militarii ruşi în luptă

10
24 Mar 2022 13:11:56
Paul Stan
FOTO Tass
FOTO Tass

Militarii ruşi ştiu cine este conducătorul care i-a făcut carne de tun, dar nu se revoltă, nu protestează faţă de acesta şi camarila de la Moscova, ci luptă cu lehamite, căzând victime sigure mult mai motivaţilor ostaşi ucraineni, care îşi apără ţara, familiile, viaţa, libertatea şi casele pe care milioane dintre ucraineni le-au şi pierdut deja. Trupele ruse îşi abandonează morţii de izbelişte, neadunaţi, neîngropaţi pe câmpul de luptă!

 

La încheierea primei luni de război criminal dintre Rusia şi Ucraina, vedem imagini, filmări, citim cât mai multe ştiri din zonele de front fierbinte. Ştiri despre lucruri care poate că nu ne aşteptam să se mai întâmple într-un conflict militar din secolul XXI!

O armată rusă, temută şi considerată până la declanşarea ostilităţilor ca una dintre cele mai puternice din lume. Realitatea însă, ne-a arătat până acum, după doar o lună de război, că urmaşa marii armate roşii nu este nici pe departe ceea ce se credea despre ea, ci, după felul cum s-a prezentat şi a luptat până acum, o jalnică oaste de strânsură.

O oaste vai mama ei, care pare că luptă fără nici un fel de tragere de inimă, împotriva voinţei ei, fără cap, dezorganizată, demoralizată, debusolată! Al cărei scop ar fi doar să facă orice pentru a ieşi din acest război, unde militarii ruşi ucişi par a fi mult mai mulţi decât victimele din rândul inamicului ucrainean.

O armată rusă care, pe lângă lipsurile de echipamente militare şi tehnică moderne, adecvate, parcă luptă dezbrăcată sau îmbrăcată cu chiloţii şi izmenele căpătate sau furate de la ucraineni! Lipsită de tot felul de lucruri absolut necesare, logistică, hrană, combustibil!

O armată rusă care pare mai degrabă preocupată să se războiască şi să comită atrocităţi, furturi, distrugeri, omoruri şi alte nenorociri împotriva civililor, a populaţiei din oraşele şi localităţile atacate, nu să lupte împotriva militarilor ucraineni!

În majoritatea relatărilor media de pe frontul ucrainean se vede şi se vorbeşte despre modul cum se comportă militarii armatei ruse, ieşind în evidenţă că aceştia suferă cumplit la capitolul moral şi la lipsa de motivaţie pe care o demonstrează în acest război fratricid, împotriva poporului ucrainean.

Un război care nu este al armatei, ci al decidenţilor politici care i-au trimis în bătaia focului din motive doar de Putin ştiute. Din comportamentul militarilor ruşi trimişi la moarte, se observă clar că nici ei nu ştiu pentru ce luptă! Unii, căzuţi prizonieri, au şi declarat că nu li s-a spus dinainte, că vor fi trimişi la război.

Ei ştiu sigur însă, cine este conducătorul care i-a făcut carne de tun, dar nu se revoltă, nu protestează faţă de acesta şi camarila de la Moscova, ci luptă cu lehamite, căzând victime sigure mult mai motivaţilor ostaşi ucraineni, care îşi apără ţara, familiile, viaţa, libertatea şi casele pe care milioane dintre ucraineni le-au şi pierdut deja.

Această realitate în rândul armatei ruse, nemotivate în acest război, o vedem şi în urma trupelor, care îşi abandonează morţii de izbelişte, neadunaţi, neîngropaţi pe câmpul de luptă! Se vorbeşte chiar că mulţi dintre aceştia au fost îngropaţi în gropi comune!

Reporterii de pe front ne prezintă imagini cu camioane abandonate, în zac încărcaţi, în proces de putrefacţie cadavrele din rândul invadatorilor ruşi!

În urma frontului, ucrainenii au început să adune, să înregistreze, să inventarieze morţii soldaţi ruşi, lăsaţi în urmă de propria armată.

Ca o comparaţie între armata americană, care are implementat de zeci de ani conceptul că la război niciun militar american, mort sau viu, nu este lăsat în urmă, la ruşi se pare că funcţionează încă filozofia proprie din ultimele războaie mondiale, conform căreia resursa umană, soldaţii, constituie carnea de tun fără număr, trimisă masiv la moarte de către conducătorii politici şi militari.

La doar o lună de război, se vorbeşte de un număr impresionant de militari ruşi ucişi, circa 40. 000 de oameni, printre care şi ofiţeri de rang înalt! Dacă războiul propagandistic umflă cifrele, este bombastic şi favorabil fiecărei părţi aflate în conflict, chiar şi jumătate din numărul de morţi estimat dacă ar fi adevărat, pierderile ruşilor sunt foarte mari!

Şi nu doar din lipsă de dotare tehnică, pregătire militară, organizare, strategii, ci mai ales din lipsă de moral, de motivaţie să lupte şi să moară într-un război care nu este al soldaţilor, ci al decidenţilor politici.

În ultimele zile din prima lună de război, ştirile ne vorbesc despre faptul că armata rusă în loc să fi câştigat bătăliile fulger programate prin aşa zisa ”operaţiune specială”, comandată de Putin, se repliază cu o vădită lipsă de voinţă şi combativitate de a lupta!

Oare ce se va întâmpla în următoarea lună de război, dacă această stare de spirit, de tendinţă de necombativitate, nemotivare, de pierderi ale militarilor ruşi, va continua? Care vor fi următoarele mişcări ale armatei ruse? În ce direcţie o va lua aceasta şi, dacă va mai lupta, împotriva cui va lupta atunci?

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Popescu Virgilius
24.03.2022, 13:29:12

Pai cand a fost Armata Rosie vreo mare mare putere razboinica ?! Doar la sfarsitul WW2 cand numarul mare si dotarea lor cu armament american le-a permis sa devina o forta redutabila ...bine, si ordinul 227/ 1942 , trupele de blocare si vodca au contribuit la ,,vitejia '' lor. https://en.wikipedia.org/wiki/Barrier_troops https://en.wikipedia.org/wiki/Order_No._227 In rest , luptele cu Polonia din 1920 , cu Finlanda din 1939 ca sa nu mai vorbesc de luptele cu Wermachtul din 1941 au dovedit ce armata incompetenta au rusnacii , si ca sunt ,viteji'' numai cu tarile mici.

+9 (11 voturi)
hihihi mare e gradina
24.03.2022, 14:01:42

Ca sa nu mai vorbim ca pana in Tatra romanii le-au deschis strada, si Berlinul fusese facut flenduri din vest.

+4 (6 voturi)
Trahanache
24.03.2022, 15:31:27

Publicați o infomație greșită! 40.000 este numărul total al soldaților ruși scoși din luptă, respectiv suma celor uciși, răniți și căzuți prizonieri! Numărul militarilor ruși uciși este în jur de 9800.

+2 (2 voturi)
Charles Franc
24.03.2022, 18:33:49

mda, poate nu au moral sa lupte, dar sa comita crime de razboi au moral....nu trebuie nicium sa ne fie mila de indivizii astia , multi dintre ei sunt totusi niste cirminali, indiferent ca sunt motivati sau nu

+6 (6 voturi)
MV R.
25.03.2022, 09:45:41

Nu e bine,totuși,să uităm că rușii de rând au oareșce iufe imperiale.

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările