Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ce măsuri ia KFC după ce ANPC a descoperit bacterii în gheaţă

8
22 Oct 2019 21:33:47
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

KFC a transmis marţi seară că opreşte toate maşinile de gheaţă din toate restaurantele din ţară şi că a pornit o investigaţie internă pentru a identifica cauzele care au dus la apariţia unor bacterii în gheaţa cu care erau serviţi clienţii.

Lanţul de restaurante a precizat că îşi asumă „întreaga responsabilitate” şi că realizează teste independente asupra gheţii.
 
„În decursul zilei de astăzi, 22.10.2019, am luat la cunoştinţă, din spaţiul public, de rezultatele buletinelor de analiză apărute ca urmare a controlului efectuat de ANPC în restaurantele KFC. Dorim să precizăm încă de la început că avem proceduri stricte de management şi gestionare a gheţii, incluzând inspecţii zilnice, săptămânale şi curăţări periodice ale maşinilor de gheaţă. În plus, realizăm teste independente frecvente ale gheţii în toate restaurantele noastre. Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spaţiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate şi le cerem scuze clienţilor noştri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară”, a transmis KFC într-un comunicat.

KFC precizează că, în cadrul restaurantelor sale există deja proceduri de bună practică, bazate pe principiile HACCP, ce presupun un sistem riguros de analiză a riscurilor în punctele critice de control pe toate etapele lanţului alimentar. „Avem un sistem de evaluare periodică la nivel de produse, furnizori şi procese pentru a ne asigura că toate standardele de calitate impuse prin lege sunt respectate”, a mai transmis compania.

Gheaţa cu care sunt preparate băuturile răcoritoare în reţeaua KFC conţine bacterii coliforme şi enterococi intestinali, a anunţat marţi Paul Anghel, directorul general al Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC).

Paul Anghel a precizat că iniţial controlul efectuat în reţelele fast food privea cantitatea de gheaţă pusă în pahar, care de cele mai multe ori era mai mare decât cea prevăzută în normative, consumatorul primind o băutură diluată. Însă în cadrul controlului au fost prelevate şi probe de gheaţă care au fost verificate în laborator. Nu mică le-a fost mirarea inspectorilor când au descoperit că gheaţa conţine bacterii.

„Am vrut să limităm răspândirea acestei gheţi cu probleme, respectiva maşină de gheaţă a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoştinţă că aceste analize au fost făcute şi că au fost depistate bacterii coliforme şi enterococi intestinali. Analizele au fost repetate şi în 5 dintre cele 7 unităţi verificate s-au găsit în continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele maşini de gheaţă”, a explicat Paul Anghel.

În acest caz a fost alertat şi Ministerul Sănătăţii şi a fost luată decizia opririi temporare a furnizării cu gheaţă pentru băuturile carbogazoase. Inspectorii ANPC au verificat şi gheaţa de la McDonald's, dar la analize aici nu au fost descoperite nereguli.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Ion Capsuna
22.10.2019, 22:24:13

ha,ah,ha! Gunoaiele de la KFC! Unde muncau toti fandositii...!

+1 (3 voturi)
kalu kalu
22.10.2019, 22:46:43

Comentariu considerat abuziv.

nae
23.10.2019, 00:18:16

Ne-am umplut de " spectroscoci" ! E o știre colosală , bagabonții de la KFC bagă gheață la greu, , gheață adusă cu mașina tocmai din Antarctica și care conține spectoscoci congelați de la ultima glaciațiune . Oamenii de știință de la ANPC au descoperit că spectroscocii erau încă în viață , se strâmbau la inspectori și îi făceau proști . S-a deschis dosar penal pentru adevăr din culpă !

+1 (1 vot)
S. Adrian
23.10.2019, 09:21:52

Unde sunt aceste unitati cu probleme, in ce oras, adresa exacta? Este secret? Nu de alta dar sa le evitam.

floring
23.10.2019, 09:49:56

o mare prostie. kfc este o franchiza. ei sunt obligati sa respecte intocmai retetarul si ingredientele franchizorului. nici o scobitoare nu este servita daca nu are un atestat de calitate si nu e conforma normelor de calitate americane. si astea nu sunt o gluma ca la noi! mai degraba inspectorii ar face bine sa verifice calitatea apei livrata catre restaurantul respectiv...

Vezi toate comentariile (8)