Ce a păţit şoferul care a intrat cu maşina în autoturismele oprite la semafor pe Calea Griviţei. Bărbatul era drogat şi îşi ameninţa soţia cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul din Calea Griviţei/ FOTO GABRIELA GHIBAN FACEBOOK
Accidentul din Calea Griviţei/ FOTO GABRIELA GHIBAN FACEBOOK

Şoferul care a provocat, în luna februarie a acestui an, un grav accident pe Calea Griviţei din Capitală după ce a condus autoturismul sub influenţa drogurilor şi ameninţându-şi nevasta aflată în maşină a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificată.

Astăzi, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti  l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe inculpatului B.D., pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

În rechizitoriul procurorilor se arată că la data de 03.02.2018, în jurul orei 14.40, inculpatul B.D., „fiind sub influenţa unor substanţe psihoactive, în timp ce conducea autoturismul marca BMW X5, având-o pasageră în dreapta pe soţia sa, a trecut pe culoarea roşie a semaforului la intersecţia dintre Calea Griviţei şi str. Buzeşti şi a acroşat un autobuz R.A.T.B. , ulterior continuând să ruleze cu viteză pe Bd. Dacia din 

Bucureşti, venind dinspre Calea Griviţei spre Calea Victoriei şi, după ce în autoturism a adresat mai multe ameninţări cu moartea soţiei sale, a intrat cu viteză şi fără nicio intenţie de frânare în autoturismele oprite la semafor la intersecţia cu Calea Victoriei, provocând avarierea gravă a trei autoturisme, precum şi leziuni traumatice şi suferiţe fizice soţiei sale şi persoanelor aflate în autoturismele acroşate, iar după incident a adresat în continuare ameninţări cu moartea soţiei sale şi a agresat-o, inculpatul prevăzând şi acceptând posibilitatea ca acţiunile sale să producă decesul mai multor persoane, urmare care i-a fost indiferentă şi care nu s-a produs datorită hazardului”.

Potrivit procurorilor acţiunile violente săvârşite de inculpat asupra soţiei sale, împotriva ocupanţilor din celelalte autoturisme aflate în trafic, s-au petrecut într-un loc public, într-o zonă aglomerată, şi prin urmare au fost observate de numeroase alte persoane, cărora le-au fost induse sentimente de nesiguranţă, teamă, indignare şi revoltă. 

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite