Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ce va fi după redeschiderea şcolilor

6
5 Feb 2021 12:54:31
Paul Stan

”Interesul major” ne impune să redeschidem şcolile, cu preţul sănătăţii şi al vieţii, fără să luăm în seamă, ba chiar să ignorăm că guvernarea aceasta pe genunchi poate avea consecinţe extrem de grave asupra tuturor. Mai puţin asupra ”gânditorilor şi făcătorilor” de astfel de ordine ministeriale, care au avut/au grijă să nu-şi asume nici un fel de responsabilitate morală şi juridică, dacă se întâmplă ceva după redeschiderea şcolilor !

 

La noi, în parohia România, s-a dat drumul cu surle şi trâmbiţe, de vreo două săptămâni, marii relaxări naţionale în plină pandemie. Deh, evoluţia numărului de infectări, statistica zilnică făcută de oficialităţi, cum ştiu ele mai bine din momentul monitorizării coronavirusului pe plan mioritic, scăderea numărului fatidic al ratei de contaminare sub 3 la 1000 de persoane, precum şi alte considerente de ”interes major” le-au dat guvernanţilor semnalul relaxării.

Evident, pe lângă redeschiderile pe considerente economice sau alte motive, din diversele sectoare de activitate, trebuia redeschisă şi şcoala fizică, că aşa s-a făcut şi în alte ţări. Era chiar o necesitate stringentă, după experimentul învăţământului on line, care le-a dat mari bătăi de cap autorităţilor, ce au/n-au asigurat tablete la toţii copii patriei, suport tehnic şi training tuturor dascălilor.

Însemna  revenirea la normalitatea învăţării fizice în şcoli, în ”interes major”, cum motiva esenţialul ministru al Educaţiei Naţionale, Sorin Câmpeanu, preocupat şi motivat să iasă la declaraţii publice de importanţă naţională, începând cu momentul mediatic, larg televizat, al vaccinării domniei sale, îmbrăcat cu cămaşa specială de vaccinări, în vreme de pandemie şi nu numai.

(Şi cum activitatea oamenilor esenţiali iese în evidenţă ca untdelemnul deasupra apei, demnitarul a primit şi un Premiu de Excelenta pentru ”Contributia Marcanta la Dezvoltarea Scolii Romanesti, acordat zilele trecute ministrului Educatiei si Cercetarii, Prof. Univ. Dr. Sorin Mihai Cimpeanu ! Trăiască !)

Merge relaxarea în plină pandemie, chiar dacă medicii, cei din linia întâi, au constatat că statisticile oficialilor privitor la rata infectaţilor se cam bat cap în cap cu realităţile din spitalele COVID, unde, în ciuda numărului scăzut de infectaţi anunţat, continuau şi continuă să fie internaţi în stare gravă mii de oameni şi să moară zilnic sute !

Mergea relaxarea mai ales că din decembrie încoace am început şi marea vaccinare anticovid, capitol la care graficele oficialilor noştri ne arată că suntem printre ţările fruntaşe din Europa ! Am văzut cu toţii cum merge frumos marele circ televizat, cu demnitarii, conducătorii noştrii iubiţi, miniştrii, politicieni dă vază, vaccinaţi fizic şi mediatic, să înţeleagă tot poporul beneficiile imunizării ! Acum, aceştia vin la rapel !

Ce mai contează bulibăşeala cu etapele de programare, cu esenţialii, prioritizaţii, săritorii peste rând, agitaţia norodului care vrea să se vaccineze şi nu poate ! Ce mai contează că vaccinurile nu ajung la tot poporul, nici măcar la dascălii care vor să se vaccineze şi sunt obligaţi să revină pe băncile şcolilor, la risc. Bine că s-a vaccinat bossul de la Educaţie, că cine mai lucra în ”interesul major” al elevilor şi viitorului de aur al patriei dacă acesta se îmbolnăvea !

Ce mai contează că măsurile de siguranţă sanitară în şcoli, începând de la materiale, triaje, testări, cabinete medicale, personal medical specializat, protecţia sporită a tuturor elevilor şi personalului didactic şi nedidactic, anunţate zilnic de ministrul Câmpeanu, nu pot fi asigurate chiar de autorităţile care le-au emis !

Urrraaa şi la şcoală ! Ce mai contează dacă se infectează nu ştiu câte persoane după redeschiderea şcolilor, că sunt dascăli, personal auxiliar, elevi sau părinţi, familii acasă, expuşi la contaminare ! Sau că ar putea cineva muri din aceste flecuşteţe, peste câteva săptămâni sau luni !

Ce mai contează că cei care ieri, astăzi au emis nişte ordine, reglementări legi pe hârtie, cu bună ştiinţă ca unele măsuri de protecţie sanitară nu pot fi îndeplinite şi respectate întocmai !

”Interesul major” ne impune să redeschidem şcolile, cu orice preţ, chiar preţul sănătăţii şi al vieţii, fără să luăm în seamă, ba chiar să ignorăm că guvernarea aceasta pe genunchi poate avea consecinţe extrem de grave asupra tuturor. Mai puţin asupra ”gânditorilor şi făcătorilor” de astfel de ordine ministeriale, care au avut/au grijă să nu-şi asume nici un fel de responsabilitate morală şi juridică, dacă se întâmplă ceva după redeschiderea şcolilor !

Tipic, specific marilor noştrii politicieni/demnitari/esenţiali, care nu vor să fie niciodată responsabili pentru faptele lor, greşelile şi prostiile făcute în timpul mandatelor lor glorioase în funcţiile guvernării ! Nu-i mai interesează urmările faptelor lor de care nu vor să răspundă ! Întotdeauna vinovaţi sunt cei dinainte sau cei care urmează !

Iar marii conducători de la Educaţia Naţională care astăzi sunt preocupaţi mediatic, până peste cap, cu ”interesul major”, cu emiterea de reglementări care ştiu sigur că nu se pot respecta dar pot avea consecinţe grave, în scurt timp, pentru care nu-şi asumă răspunderea, vor ieşi sigur, din scenă mâine/poimâine ! În scurt timp, esenţialii, imunizaţii, demnitarii de azi, fără de care spun că ţara moare, vor fi aruncaţi de la guvernare direct la coşul de gunoi al istoriei ! Vor fi aruncaţi de vorbele şi faptele lor de demnitari în funcţie !

După ei vor rămâne consecinţele faptelor lor ”glorioase”, pentru care vor suferi cetăţenii sacrificaţi de politica idioţilor la guvernare, consecinţe pe care vor fi chemaţi alţii să le remedieze.

Redeschiderea şcolilor cu orice preţ, în condiţii de siguranţă sanitară pe care ştiu că nu le pot asigura, va duce mai mult ca sigur, în următoarele săptămâni, la un nou val de infectări covid, la nivel naţional. Iar acum intră în joc de partea coronavirusului şi noile tulpini, în special tulpina britanică, ce îşi va intensifica prezenţa în ţara noastră.

Avem deja, noua tulpină britanică depistată, ajunsă în vacanţa şcolară, la o unitate de învăţământ din Bucureşti, în ciuda statisticilor oficialilor care nu o prea bagă în seamă.

Autorităţi care au lăsat să intre în ţară zeci, sute de conaţionali, reveniţi mai bogaţi, mai muncitori, strângători de prin Marea Britanie, care ni i-a trimis pachete pe avioane şi ne mai returnează şi alţii. Repatriaţi care pot avea noua tulpină britanică la purtător, pe care o vor da sigur şi la alţii de aici ! La primele avioane ajunse în ţară nu s-au făcut nici un fel de triaj, de teste, de carantinare ! Returnaţii s-au dus în voia lor acasă, fără să-i întrebe nimeni de sănătate ! La fel şi ”deportaţii” din Mexic, care pot aduce alte tulpini noi de coronavirus în ţară.

Abia în seara zilei de 4 februarie, autorităţile noastre competente au luat nişte măsuri de verificare şi restricţionare a cetăţenilor care vin din alte ţări în România. Dar, surpriză, pe lista ţărilor făcută de organe nu figurează deloc Mexicul, ţară grav afectată de coronavirus şi de unde vor reveni acasă sute de români aflaţi în vacanţă acum !

Redeschidem şcolile, uraaa ! Ce va fi după, Dumnezeu cu mila !

Închei în timp ce aud un anunţ de ultimă oră, despre coronavirusul nărăvaş, doar azi, 5 februarie 2021, s-au depistat încă 24 de cazuri de infectări cu tulpina britanică. Aaa şi în timp ce miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei anunţă în direct pe televizoare, în conferinţă de presă, regulile finale pentru redeschiderea şcolilor.

Reguli despre care toată lumea ştie, inclusiv guvernanţii, că nu pot fi respectate întocmai pentru asigurarea prevenirii şi protecţiei sanitare în unităţile de învăţământ.

Oare câte şcoli redeschise luni 8 februarie, vor fi închise după două săptămâni de funcţionare sau după o lună/două se va închide de tot şcoala fizică ?

Redeschiderea şcolilor ar putea anunţa al treilea val de corona în România!

Dar, poate lucrurile vor merge bine, fără îmbolnăviri, fără probleme, dacă vor fi urmate recomandările ”apăsate” ale ministrului Câmpeanu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Charles Franc
5.02.2021, 21:57:56

in statistici o sa stam bine...nu cred ca isi imagineaza nimieni ca e coincidenta scaderea numarului de cazuri oficale din momentul in care marele carmaci a auntat intentia de a deschide scolile...asa ca e posibil ca oficial, sa va inselati, s cazurile descoprite sa ramana putine, dar spitalele sa se umnple, doar bugetarii si politicineii nostri sunt maestri a in a modela din pix realitatea...pe de alta parte, sa nu ii plangem atat de tar nici pe mult p[arinti, disperati sa isi tirmita copiii de acasa, sa scape de ei pe durata zilei (scoala + after school), indiferent de riscuri...si nici pe profesorii care o tin langa ca nu s epoate preda online in acest context dificl de pandemie si e musai sa se mearga fizic la scoala, daca frica de online e mai mare decat de infectare, nu vad de ce ar trebui opriti sa se duca fizic in clase...signura problema e ca autoritatile , din incompetenta, refuza sa ofere aprintilor optiunea alegerii , obligandu-i pe toti sa se expuna riscului sanitar, evident ridicat, dupa cum cinic spunea ministrul ca doar nu o sa mergem cu ruleta sa masuram prin clase....acesti copii si parinti care sunt constienti de risc si totusi forati sa il accepte impotirva vointei lor vor fi victimele acestei decizii periculoase...ceilalati, care au impresia falsa ca doar daca esti prezent fizic intr-un spatiu poti sa inveti, nu pot fi considerati victime, din contra

-8 (10 voturi)
m wakki
5.02.2021, 23:12:51

așa este domnule Paul Stan mare adevăr grăiești și multe prostii ți-au mai bubuit mintea educația , se știe, poate fi pusă mereu pe ultimul loc și dacă e ceva de tăiat sau de sacrificat, aia o să fie la școală și la educație hai să ținem școlile închise până la sfântu așteaptă ce va fi după, cu pregătirea școlară pierdută și cu problemele psihologice la copiii izolați de atâta timp, Dumnezeu cu mila dar mall-urile și păcănelele musai să stea deschise orice ar fi, acolo nu e nici o problemă și turismul ăla de turmă de pe valea prahovei, unde se înghesuie ca oile la telegondolă, nici acolo nu e nici o problemă și dacă e să fie vreo procesiune religioasă cu pupat moaște, acolo nu sunt nici un fel de restricții, ba dimpotrivă, vor fi trimiși jandarmii să ceară scuze de deranj

+1 (3 voturi)
Eduard
6.02.2021, 20:54:07

Deschiderea scolilor este o grava eroare care din pacate va fi platita cu vieti omenesti. Mai ales ca se renunta la sistemul hibrid si se aglomereaza elevii in clase. Se pare ca sunt din ce in ce mai putini carora le mai pasa. Daca nici pentru sanatate si chiar pentru viata nu ne mai luptam atunci ne meritam soarta.

0 (2 voturi)
Lica Mosu
8.02.2021, 07:57:46

@ wakki ! (tu ești ala cu curcu beul ?!) ,,Pandemia” asta a fost ceată ca să stăm toți acasă și să murim de foame, sau nu ?? Și cei care se duc la muncă, la făcut pâinea, la muls vacile, la hrănit porcii ar trebui să strea acasă și să lucreze... ,,on-line” ?? Sau să primească ,,sporuri” că și ei sunt în... ,,prima linie” ??!!! Cât despre școală... cine vrea să învețe, învață și singur, cine nu...

-1 (3 voturi)
Lica Mosu
8.02.2021, 08:05:28

@ Aut...or... ?! Cu sau fără ,,pandemie” viața merge înainte ! Trebuie să meargă ! Și știi de ce ?! Pentru că ,,mama natură” sau ,,creatorul” cum s-o fi numind ( ,,EA” sau... ,,EL” !) reglează mărimea populației globului după ,,legile” LOR, nu după ,,părrerile” - mai așa sau mai... altfel” ale unora sau altora !!! PS Cică unul ( Malthus) ar fi înțeles cum e cu selecția ... naturală ... PPS Cât privește qestiunea cu ,,Dumnezeu cu mila !” - aici îți dau... dreptate .

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările