Ce restricţii sunt în vigoare în Bucureşti de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Bucureşti, masca de protecţie a devenit obligatoriu de purtat şi în spaţiile deschise
În Bucureşti, masca de protecţie a devenit obligatoriu de purtat şi în spaţiile deschise

Conform ultimei raportări oficiale, Bucureştiul a ajuns la o rată de infectare cu noul coronavirus de 3,19 cazuri la mia de locuitori, situaţie care a dus la intrarea Capitalei în scenariul roşu.  „S-a instituit obligaţia purtarea măştii în toate spaţiile publice ne referim şi la copii care au împlinit vârsta de 5 ani, masca va fi purtată corespunzător, acoperind nasul şi gura.”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Drept urmare, îu urma unei decizii a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, de astăzi şcolile, grădiniţele, şi universităţile, de stat sau private, funcţionează exclusiv online. Iniţial s-a anunţat că şi creşele şi afterschool-urile vor fi închise, dar luni seara Prefectura Bucureşti a dat o erată şi a anunţat că aceste unităţi rămân deschise. 

Apoi, de azi de la ora 00,00, restaurantele şi cafenelele nu mai funcţionază la interior. Derogare de la această regulă au restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor sau pensiunilor care pot funcţiona, dar numai pentru servirea persoanelor cazate în cadrul acestor unităţi.

În plus, sălile de spectacole, teatrele, sălile de jocuri şi cinematografele şi-au suspendat activitatea. Pe de alte parte, masca de protecţie a devenit obligatorie peste tot, inclusiv în spaţiile publice deschise. Restricţiile vor fi în vigoare pentru următoarele două săptămâni chiar dacă, în acest interval, rata de incidenţă a infectărilor va scădea.

Armă împotriva valului de infectări

Profesorul Emanoil Ceauşu, medic primar Boli Infecţioase şi Tropicale, a explicat pentru „Adevărul” de ce introducerea acestor măsuri restrictive era extrem de necesară pe fondul numărului mare de infectări cu noul coronavirus din Capitală. „Acum infecţia a ajuns intracomunitară, cu pacienţi fără o evidentă legătură cu cei deja bolnavi. Deci, virusul poate fi oriunde. Să nu uităm că la o persoană infectată şi ştiută avem până la zece care au virusul, dar nu ştiu. Aşadar, noul coronavirus se plimbă printre noi. Trebuie să vedem ce rezultate dau aceste măsuri în 14 zile. Noi sperăm să înregistrăm o vizibilă încetinire a avansului epidemiei COVID-19”, a precizat medicul.

Decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă vine după ce, pentru două zile la rând, în Capitală s-a înregistrat o rată a infectărilor de peste 3 la mia de locuitori. Mai exact, în Bucureşti au fost raportate luni 581 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, iar rata de infectare a ajuns la 3,19 la mia de locuitori. Cu o rată apropiată de „scenariul roşu” se mai afă judeţele Alba (2,95) şi Sălaj (2,64). 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite