Ce scrie presa internaţională despre cazul de la Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile internaţionale de ştiri relatează despre cazul de la Caracal, subliniind că şeful Poliţiei a fost demis, după ce autorităţilor le-a luat 19 ore pentru a răspunde la un apel de urgenţă efectuat de o tânără răpită, care a fost ucisă între timp de către cel care o ţinea captivă.

Reuters titrează: „Şeful Poliţiei Române, demis în urma unei intervenţii tardive; o fată de 15 ani a murit”. Agenţia de presă relatează cazul fetei de 15 ani din Caracal, care a sunat de trei ori la 112, dar autorităţile au avut un răspuns întârziat. „Autorităţile au avut dificultăţi să localizeze sursa apelurilor şi au aşteptat obţinerea unui mandat de percheziţie, deşi nu era nevoie din punct de vedere legat. După ce au obţinut mandatul, au aşteptat ore întregi până să pătrundă pe proprietate”. [...] La faţa locului, poliţia a găsit ceea ce păreau a fi rămăşiţe umane într-un butoi şi bijuterii. Poliţia suspectează că rămăşiţele sunt ale victimei de 15 ani şi ale unei fete de 18 dintr-un sat din apropiere, care a fost dată dispărută în aprilie. Medicii legişti încearcă să identifice rămăşiţele”.

Associated Press scrie că „şeful Poliţiei Române a fost demis după ce o adolescentă a fost ucisă în Caracal”.

„Ministrul de Interne, Nicolae Moga, l-a demis pe şeful Poliţiei Române, după ce oamenii legii au avut nevoie de 19 ore ca să localizeze şi să intervină pentru salvarea victimei, care a cerut ajutor la 112 de trei ori, spunând că a fost bătută şi violată de un bărbat care a luat-o cu maşina, la ocazie, în timp ce se îndrepta spre satul natal”.

AP scrie şi despre decizia premierului român, Viorica Dăncilă, de „a analiza posibilitatea organizării unui referendum pentru pedepse mai mari pentru infracţiuni grave, ca omorul, violul şi pedofilia, ca urmare a violului şi uciderii unei fete de 15 ani, care a şocat ţara”. Articolul din Associated Press a fost preluat de numeroase publicaţii de pe glob, inclusiv Toronto City News, Washington Post, Kyiv Post, 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite