Ce spune Poliţia Capitalei despre cazul agenţilor care încătuşează o femeie după ce a traversat ilegal şi nu s-a legitimat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brigada Rutieră desfăşoară frecvent astfel de acţiuni FOTO Mihaela Cojocariu
Brigada Rutieră desfăşoară frecvent astfel de acţiuni FOTO Mihaela Cojocariu

Poliţia Capitalei reacţionează ca urmare a filmării apărute pe internet în care mai mulţi agenţi de la Rutieră încătuşează o femeie pentru a o duce la Secţie. Aceştia precizează că femeia a încălcat legea şi nu a vrut să se legitimeze, însă a avut şi un comportament recalcitrant. În primele şase luni ale acestui an, 13 persoane au murit în urma accidentelor rutiere produse din cauza traversării neregulamentare.

Pe 20 iulie, în zona intersecţiei bulevardului Unirii cu bulevardul Regina Maria, Brigada Rutieră a Capitalei a desfăşurat o acţiune preventivă care-i viza pe pietonii care traversează prin loc nepersmis.

„Pe parcursul acţiunii a fost observată şi o femeie, angajată în traversarea şoselei fără a respecta regulile privind traversarea, iar în momentul în care poliţiştii rutieri i-au solicitat să se legitimeze în vederea aplicării sancţiunii contravenţionale, aceasta a avut un comportament recalcitrant şi de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică, refuzând în mod repetat să se legitimeze”, se arată într-un comunicat de presă emis de Poliţia Capitalei.

Astfel, poliţiştii au imobilizat-o pe femeie, după care au dus-o la o secţie de poliţie pemtru identificare. Ea a fost sancţionată contravenţional cu suma de 400 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, dar şi cu 250 de lei pentru traversare neregulamentară.

Surse judiciare au precizat că femeia a fost dusă şi la o unitate spitalicească, pentru consult medical de specialitate. Medicii au precizat că aceasta era în evidenţe ca având probleme psihice, dar care nu necesitau internarea.

„De asemenea, poliţiştii care apar în imaginile difuzate erau participanţi la acţiunea organizată de Brigada Rutieră şi nu au fost chemaţi special pentru cazul prezentat”, se mai arată în documentul citat.

În urma acţiunii de pe 20 iulie au fost date 144 de amenzi pentru pietonii care au au traversat prin loc nepermis sau fără respectarea regulilor privind traversarea.

În primele şase luni ale acestui an au avut 81 de accidente rutiere din cauza pietonilor care au traversat prin loc nepermis. În urm acestora, 13 persoane au murit, iar 68 au fost răniţi grav.

În aceeaşi perioadă a anului 2015 au avut loc 95 de astel de accident.

„Las-o, bă, c-o omorâţi!“! Poliţia Rutieră vs. o femeie isterică ce a traversat pe roşu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite