Ce a vrut să facă SRI-ul cu „spionul“ ruşilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Nu există niciun fel de dovezi. S-au speriat de prezenţa mea!“ Liber, „spionul“ sârbo-rus râde de SRI. Presa noastră a înghiţit pe nemestecate „gogoaşa“ livrată, fără să-şi mai pună întrebări despre ce şi cum, într-o ţară ca România, în care, cu adevărat, cred că există interese străine, care nu doar că urmăresc secrete strategice, fac jocuri, se implică în viaţa politică la vârf şi racolează cozile de topor ale românilor.

În timp ce opinia publică era cu ochii pe circul politic şi urmărea atentă dezvăluirile privind fraudarea fondurilor europene de către marele politician al momentului, Liviu Dragnea, cel mai mare şi mai puternic serviciu de informaţii român era cu mâna pe butonul bombei de presă, pregătită temeinic. Astfel, jurnaliştii au fost invitaţi la o întîlnire la sediul instituţiei respective, unii dintre ei aşteptându-se probabil la dezvăluiri privind corupţia sau „statul paralel“ din România.

Când colo, le-a fost servită o ştire senzaţională cu prinderea unui celebru extremist sârb, cunoscut pe reţelele de socializare unde îşi punea poze şi afişa faptele de arme, acuzat printre altele şi de crime de război în Ucraina.

Un „succes“ răsunător al SRI, care a anunţat en-fanfare, opinia publică despre prinderea periculosului spion sârbo-rus, care se plimba pe coasta Mării Negre, fotografiind radarele militare americane, bazele NATO!!!

Toată presa cea vestită, mai puţin Pro TV, unde nu am văzut la ştirile de marţi seara preluată „bomba“ SRI (au dat-o abia a doua zi dimineaţă), a preluat ştirea pe modelul break-news.

În era super tehnologiilor, a sateliţilor care te filmează şi în gaură de şarpe, mi-a greu să înghit „gogoaşa“ cu spionul extremist sârb, pus în slujba ruşilor. Din start, mi s-a părut o fumigenă. Parcă îl şi vedeam pe spionul rus cutreierând coasta Mării Negre, racolând oameni, organizând reţele de spionaj ale agenturilor străine, cu un aparat Smena de gât, fotografiind de zor, peste gard, radarele militare!

Dar presa noastră a înghiţit pe nemestecate „gogoaşa“ livrată, fără să-şi mai pună întrebări despre ce şi cum, într-o ţară ca România, în care, cu adevărat, cred că există interese străine şi colcăie de tot felul de agenţi, care nu doar că urmăresc secrete strategice, fac jocuri, se implică în viaţa politică la vârf şi racolează cozile de topor ale românilor.

Acesta era marele spion sârbo-rus, Zivkovic Bratislav, lider al unei asociaţii paramilitare din Serbia, un extremist periculos care spiona bazele militare americane din România!!! La cererea expresă a unui procuror, la propunerea SRI, spionul străin a fost declarat indezirabil, expulzat şi a primit interdicţia de a intra timp de 15 ani în România.

La aflarea veştii supra-mediatizate, românii au răsuflat uşuraţi că periculosul spion, criminal de război sârbo-rus a fost prins de inteligenţii de la SRI. Mare succes, o performanţă care va intra probabil în cartea de istorie a Serviciului.

O parte dintre cetăţeni au aplaudat acţiunea inteligenţei româneşti, unii au rămas impasibili, văzându-şi de necazurile lor, iar cei mai puţini au început să-şi pună întrebări mai mult sau mai puţin pertinente: - Cum se face că SRI se laudă că a prins un spion şi în loc să-l lege, să-l stoarcă de informaţii şi să-l dea pe mâna Justiţiei, i-a dat drumul să plece liber ca pasărea cerului????!!!! - Spionajul militar nu mai este pedepsit de legea română??? - Dacă era criminal de război, nu trebuia reţinut şi predat Tribunalului Penal Internaţional???

Liber, „spionul“ sârb râde de SRI

La foarte puţin timp de la expulzare, Zivkovic se apără în publicaţia Sputnik.md şi râde cu gura până la urechi de SRI şi acuzaţiile de spionaj ce i s-au adus: „Nu există niciun fel de dovezi. S-au speriat de prezenţa mea!“

El publică şi Cererea procurorului către Curtea de Apel Bucureşti privind declararea persoanei indezirabile Bratislav Zivkovic:

„Succesul“ operaţiunii SRI de prindere şi punere în libertate a marelui spion sârbo-rus, cu poze puse chiar de el pe reţelele de socializare, pare o fumigenă. Nu ştiu de ce aruncată pe piaţă, părerea mea, dar şi a altor români, care aruncă o umbră de îndoială asupra profesionalismului lucrătorilor care au instrumentat cazul. Mai mult, stârneşte nedumeriri şi întrebări la care românii ar trebui să afle răspunsuri.

Iată doar câteva reacţii, opinii şi întrebări ale unor oameni pe forumuri:

Subiect fals care devoaleaza coruptia SRI! „SRI sa ne explice cum a fugit Omar Hayssam, Sebastian Ghita, Puiu Popoviciu, cum Dragnea fura din buget de a fost nevoie sa-l demaste OLAF, nu SRI, cum a furat legal cel de la Hexyfarma cu protectia lor! Cand vom avea un SRI devotat tarii si unei cauze morale, nu jegurilor vremelnice de la butoane vom avea si o Romanie mai buna si mai prospera!“

Nu inteleg „De ce nu a fost arestat in loc sa fie doar declarat persoana indezirabila? O sa intre in tara oricum, fie pasaport fals, sau ilegal. Si de ce nu l au luat pe sus de la grantia si aruncat in puscarie?spionajul nu mai e infractiune?“

hmm

„Pai si de ce nu a fost arestat???Poate faceam un schimb cu ghita ciobanul al nostru.“

dar...de ce nu l-au arestat?

„Oare la cate a facut acest individ nu trebuia deferit Tribunalului Militar International pentru a fi judecat pentru crime de razboi ,spionaj si multe altele?“

Ce incredere SRI?

„Asta e marea descoperire SRI? Chiar n-au si ei un prins mai low profile? Ratatul asta isi impanzeste facebooku cu poze cu arme si si asta e marele 007 care l-a filat SRI-ul si i-a intins "capcane"?“

Ha, ha, ha

„O stire venita tocmai la timp sa atenueze scandalul cu fonduri europene furate de Dragnea. Pe nimeni nu intereseaza ca pesedintele camerei deputatilor si presedintele partidului de guvernamant fura si distruge Romania de 100 de ori mai mult decat amaratul ala de sarb . Pana la urma nici nu suntem asa convinsi ca era spion, poate pe retelele de socializare sau la groapa de gunoi , in rest nu cred ca mai este ceva de spionat in tara asta. Sa fim seriosi. Ne meritam soarta. Dragnea sa fure linistit , noi sa platim ca fraierii iar serviciile speciale prind un spion inchipuit.“

We are the champions of the world

„BRAVO SRI! Sinteti ce-ati fost si inainte de... -- cel mai tare serviciu de spionaj de pe planeta. (Cel putin asa auzeam prin circiumile Epocii de Aur.)

Uite, n-au trecut nici... pfff... 30 de ani de cind v-ati dat de trei ori peste cap unii altora si deja ati prins primul spion. Asta zic si eu productivitate. Nu sint bani aruncati pe apa simbetei miliardele alea care va intra in buzunare an de an.

Sa curga sampania, avansarile la exceptional, ordinele si decoratiile, primele de Craciun, al 17-lea salariu! 

Las vorba copiilor si nepotilor sa fie pe faza (cu felicitarile de rigoare) peste 30-40 de ani cind il veti dovedi, ca aceeasi maiestrie inegalabila, si pe al doilea spion. 

Felicitari inca o data in fata frontului atmosferic!“

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite