Cei 142 de pompieri români au ajuns cu bine în cea de-a doua misiune de stingere de incendii în Grecia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România a trimis în Grecia 142 de pompieri cu opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă etc. Foto: IGSU
România a trimis în Grecia 142 de pompieri cu opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă etc. Foto: IGSU

Cei 142 de pompieri români au ajuns cu bine în Grecia, pentru o nouă misiune de sprijin a pompierilor eleni care se luptă cu incendii de vegetaţie, a transmis sâmbătă seara Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Baza salvatorilor români este stabilită la Nord de Atena, în zona Elefsina.

„Va urma o perioadă în care fiecare efort contează, fiecare sprijin va face diferenţa”, atrag atenţia reprezentanţii IGSU într-o postare pe Facebook.

Conform sursei citate, autorităţile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceştia fiind responsabili de configurarea planului de intervenţie, gruparea numerică a forţelor şi efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acţiona în vederea limitării răspândirii incendiilor de pădure. 

Potrivit IGSU,  se menţine legătura, în mod permanent, cu ofiţerul elen delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

România a trimis în Grecia 142 de pompieri cu opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenţie, precum şi alte mijloace de sprijin logistic, printre care şi o dronă.

Pompierii care formează modulul sunt de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă şi de la 16 inspectorate pentru situaţii de urgenţă (Bucureşti-Ilfov, Alba, Argeş, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Vâlcea şi Timiş).

Pompierii români vor înlocui mai multe echipe elene care luptă neîncetat cu flăcările de mai bine de trei săptămâni. Mulţi dintre cei care au pleacat astăzi au mai fost în Grecia, în insula Evia, unde au primit numeroase laude pentru modul în care au intervenit. 

108 salvatori români care au luptat cu flăcările în Grecia s-au întors, luni, acasă, după o experienţă de 10 zile. Ei au primit Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

VIDEO Pompierii români au ajuns în Grecia

Ajutorul oferit statului afectat de incendii se va acorda în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul elen prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite