Cel mai mare exerciţiu NATO de comunicaţii şi informatică se desfăşoară între 19 mai-2 iunie, în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Steadfast Cobalt 2019, cel mai mare exerciţiu de comunicaţii şi informatică de la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, se va desfăşura, în perioada 19 mai - 2 iunie, la sediul Centrului 48 comunicaţii şi informatică strategice, de la Otopeni.

Exerciţiul, la care participă peste 1200 militari români şi străini din 35 de structuri din domeniul sistemelor de comunicaţii şi informatică ale NATO (CIS), are ca scop testarea, verificarea şi validarea interoperabilităţii sistemului C4ISR (Comandă Control Comunicaţii Informatică Informaţii Supraveghere şi Cercetare), informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale. 

Steadfast Cobalt 2019 a fost planificat de Comandamentul Forţelor Aliate din Europa şi va fi condus de comandantul NATO CIS Group (NCISG), generalul-maior Wolfgang Renner. Exerciţiul îşi propune instruirea în comun pentru acordarea suportului multinaţional în operaţiile desfăşurate de NATO şi exersarea procedurilor standard necesare atingerii interoperabilităţii resurselor umane şi tehnice.

„Marţi, 21 mai, de la ora 9.00, în cadrul exerciţiului va fi organizată o zi a presei. Jurnaliştii interesaţi să asiste la activitate sunt rugaţi să transmită până luni, 20 mai, ora 14.00, pe adresa relatiipublice.smap@gmail.com, datele de identificare (nume, prenume, seria şi numărul actului de identitate, instituţia media pe care o reprezintă şi numărul de telefon), precum şi datele de identificare ale autovehiculului de transport”, se mai specifică în document. Reprezentanţii mass-media vor fi aşteptaţi, pe 21 mai, între orele 8.15 şi 08.30, la sediul Centrului 48 comunicaţii şi informatică strategice (Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, km 12,5, intrarea pe linia de centură de la Otopeni).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite