Celălalt văr Bîţică este „teroristul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii teleormăneni au finalizat, ieri, ancheta în cazul atentatului cu bombă din comuna Plosca şi l-au reţinut pe Alin Bîţică (29 de ani), verişorul celor suspectaţi iniţial. Potrivit oamenilor legii, el a construit bomba inspirându-se de pe internet şi se pregătea să fugă din ţară.

Constantin Ciolan a primit coletul-bombă cu o zi înaintea Revelionului şi, iniţial, i-a bănuit pe fraţii Petre şi Alexandru Bîţică, cu care aveau o gălceavă de familie mai veche. În final, însă, s-a dovedit că verişorul acestora, Alin Bîţică, a fost cel care a confecţionat şi a expediat bomba camuflată în Enciclopedia Britanică.

După ce au scotocit casa lui Alin Bîţică, poliţiştii au descoperit, în magazie, o baterie de 9 volţi, nişte cabluri şi prafuri, adică exact materia primă din care a fost construită bomba. Înainte de a fi arestat, Alin a declarat reporterilor „Adevărul de Seară": „Au luat nişte cabluri, nişte prafuri şi o baterie, pe care le-au găsit la mine într-un garaj, dar eu nu am nicio treabă cu chestia asta".

S-a inspirat de pe Internet

Internetul a fost sursa de inspiraţie a lui Alin Bîţică, care, în opinia anchetatorilor, a reuşit să facă bomba după ce a studiat site-uri de specialitate.

„A studiat pe internet mai multe site-uri specializate, referitoare la confecţionarea artizanală a unor dispozitive explozive. De asemenea, din datele de la dosar a rezultat că acesta şi-a pregătit plecarea de pe teritoriul României", a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, procuror Mihaela Mecleuş.

Alin Bîţică este arestat preventiv pentru „nerespectare a regimului materiilor explozive" şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite