Centrul Infotrafic: Se circulă în condiţii de iarnă în mai multe zone din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: CNAIR
FOTO: CNAIR

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă la munte, în judeţele Bistriţa-Năsăud, Gorj, Harghita, Sibiu şi Vâlcea, informează marţi Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (CNAIR). Totodată nu sunt raportate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Se circulă în condiţii de iarnă în zonele înalte de munte, respectiv: - Pasul Tihuţa, judeţul Bistriţa-Năsăud; - Rânca, judeţul Gorj; - Bucin şi Lacu Roşu, judeţul Harghita; - Bâlea Lac, judeţul Sibiu; - Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea.

De asemenea, ninge uşor şi pe raza judeţului Suceava, dar nu se depune pe carosabil, nefiind probleme de restricţionare a traficului.

De altfel, pentru perioada 07 decembrie, ora 06:00 – 08 decembrie, ora 18:00, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului în sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul şi centrul Moldovei şi zona de munte.

În aceaste regiuni vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, existând posibilitatea depunerii unui strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană şi submontană. De asemenea, în zona montană înaltă, iar pe arii restrânse şi în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, viscolind ninsoarea.

„Atragem atenţia că în această perioadă, pe reţeaua rutieră apare frecvent fenomenul de ceaţă ce reduce semnificativ vizibilitatea. Astfel, facem apel la conducătorii auto ca în aceste condiţii să circule cu atenţie, să adapteze viteza la condiţiile meteo existente, să evite frânările şi schimbările de direcţie bruşte, să păstreze distanţa corespunzătoare faţă de ceilalţi participanţi la trafic şi să respecte restricţiile instituite pe reţeaua rutieră, acolo unde este cazul”, potrivit CNAIR.

Toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite