Cercetat pentru infracţiuni împotriva animalelor. Un bărbat acuzat că înmulţea câini periculoşi şi le cupa urechile pentru a-i vinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Poliţia Română
FOTO Poliţia Română

Un bărbat de 34 de ani din Baia Mare este cercetat de poliţie pentru infracţiuni împotriva animalelor. Bărbatul creştea acasă câini periculoşi, din rasa pitbull, le cupa urechile şi îi vindea, conform Poliţiei Române.

„La data de 5 iulie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Maramureş au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Baia Mare, pentru un imobil situat în oraşul Fărcaşa. 

Activităţile poliţiştilor au vizat un bărbat, de 34 de ani, din Baia Mare, care ar fi avut amenajat, în locaţia menţionată, un ţarc, unde ar fi crescut şi înmulţit exemplare canine prevăzute la articolul 1 din O.U.G. nr. 55 din 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.

În urma verificărilor efectuate la imobilul de pe strada Luceafărului, poliţiştii au descoperit 44 de exemplare canine, de diferite rase, dintre care 16 exemplare canine metişi de pitbull, despre care există bănuiala că i-ar fi înmulţit, în vederea comercializării. 

De asemenea, asupra 12 exemplare ar fi fost efectuate intervenţii chirurgicale de modificare a aspectului unui animal, în alte scopuri decât cele curative, respectiv cuparea urechilor.

Câinii au fost examinaţi de către medicii veterinari.

Un bărbat din Baia Mare

„În continuare, poliţiştii efectuează cercetări pentru probarea întregii activităţi infracţionale, sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, sub aspectul comiterii infracţiunilor de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau alte scopuri necurative şi importul sau comercializarea câinilor prevăzuţi la articolul 1, litera a din O.U.G. nr. 55 din 2002, republicată, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi”, au mai transmis autorităţile

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite