Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cererea de suspendare a restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte a fost respinsă de Curtea de Apel Braşov

1
25 Mar 2021 15:43:54
Autor: Maria Ţaga
Decizia instanţei poate fi atacată în recurs, în termen de 5 zile de la comunicare.
Decizia instanţei poate fi atacată în recurs, în termen de 5 zile de la comunicare.

Cererea avocatului Alexandru Silviu Goga de suspendare a restricţiei de circulaţie pe timp de noapte după ora 22,00, în procesul în care acesta se judecă cu Guvernul şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a fost respinsă, joi, de către Curtea de Apel Braşov.

Obiectul procesului deschis de avocatul braşovean este "suspendarea executării act administrativ Hotărârea CNSU nr 16/10.03.2021", care prevede prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, extinzând restricţia circulaţiei pe timp de noapte începând de la ora 22,00, conform Agerpres. 

„Admite excepţia inadmisibilităţii cererii. Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de reclamantul Goga Alexandru Silviu, în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă formulată de intervenientul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Guvernul României formulată de intervenientul Ministerul Afacerilor Interne", se arată în decizia instanţei, postată pe portalul instanţelor de judecată.

Alexandru Silviu Goga şi-a argumentat demersul arătând că nu este demonstrată "legătura de cauzalitate dintre riscul de răspândire şi îmbolnăvire cu virusul COVID-19 şi necesitatea ca să se extindă restricţia pe timp de noapte de la 23,00 la orele 22,00", susţinând că "nu există niciun fel de dovadă din care să rezulte că virusul este mai activ noaptea". 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dorin Saramet
25.03.2021, 16:11:05

Oricum nu contează ce spune bunul simț sau ce doresc cetățenii. Dacă o mână de oameni au stabilit să ne încuie în case așa se întâmplă. Iar tribunalul nu este decât o prelungire a voinței lor. Dacă cineva argumentează logic ce se întâmplă atât de grav între 22 și 23 eu îmi torn cenușă.

Modifică Setările