Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cererea de liberare condiţionată a lui Liviu Dragnea se va judeca pe 15 iulie. Fostul lider PSD îşi joacă „ultima carte” la Tribunalul Giurgiu

4
20 Jun 2021 19:13:41
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan

Cererea de liberare condiţionată făcută de Liviu Dragnea se va judeca pe data da 15 iulie la Tribunalul Giurgiu, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis fostului lider PSD solicitare de strămutare şi a desfiinţat hotărârea Tribunalului Bucureşti. Decizia Tribunalului Giurgiu va fi cea definitivă.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, îşi va juca ultima carte la Tribunalul Giurgiu, după ce a reuşit să îi convingă pe magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti că judecătorii de la tribunalul capitalei nu au fost imparţiali în ceea ce-l priveşte atunci când au hotărât, pe 27 mai, că trebuie să stea în puşcărie până în luna august.
 
Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat hotărârea Tribunalului Bucureşti şi a admis cererea de strămutare a lui Liviu Dragnea, astfel că liberarea condiţionată se va judeca, definitiv, la Tribunalul Giurgiu.
 

Ce a spus Liviu Dragnea în ultimul cuvânt

 
Avocaţii lui Dragnea au arătat că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au protestat şi au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei pe vremea guvernării PSD, motiv pentru care n-ar fi imparţiali. 
 
Flavia Teodosiu, unul dintre cei doi avocaţi care l-au reprezentat, luni, pe Liviu Dragnea, a declarat că cei doi judecători care s-au pronunţat cu privire la contestaţie fostului şef al PSD fac parte din Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi ar fi trebuit să se abţină.
 
Pe de altă parte, reprezentantul DNA a arătat că petiţia respectivă a fost semnată de alţi 700 de judecători din întreaga ţară, aşa încât şi aceştia ar fi în situaţia de a se abţine, dacă în urma cererii de strămutare ar ajunge să judece dosarul lui Liviu Dragnea.
 
În ultimul cuvânt, Liviu Dragnea a declarat că îi este greu să creadă în coincidenţe.
 
„Mi-am dorit şi imi doresc să am parte de un proces corect, echitabil. Dacă sunt doar 3 judecători care au semnat, mă fortez mult să cred în coincidenţă, dar mi-e greu să cred. Am suspiciuni mai grave, mai ales din punct de vedere politic, în privinţa unor magistraţi”, a declarat Liviu Dragnea.
 

Când ar ispăşi Dragnea 2/3 din pedeapsă

 
Reamintim că pedeapsa la care a fost condamnat Liviu Dragnea în Dosarul Angajărilor fictive însumează 1.277 de zile de detenţie (3 ani şi 6 luni de închisoare), iar abia în toamna acestui an acesta ar executa 2/3 din pedeapsă, adică 851 de zile.
 
Cu toate acestea, fostul lider PSD a obţinut zile-câştig prin muncă (3 zile executate la 1 zi de muncă), astfel încât Comisia de liberări condiţionate a Penitenciarului Rahova i-a dat aviz pozitiv pentru a ieşi mai devreme din închisoare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Domnul Doctor
20.06.2021, 19:25:59

Draga Daddy, iti scriu ingrijorat ca domnii judecatori ar putea sa te elibereze. Sa stii ca ei nu sunt rai, asa ca tine, ci doar isi fac meseria, iar noi, cetatenii, eram foarte ingrijorati ca am putea deveni un al doilea Belarus. Vezi ce patesti daca nu le-ai marit pensiile speciale cand ai avut puterea? Vezi ce patesti daca te uiti in gura unuia ca Tudorel Toader? Vezi ce patesti daca crezi ca proasta satului si a statului te-ar putea ajuta? Iti doresc multa sanatate pe vreme cat mai racoroasa! PS: sa stii ca Irinuca e bine si te asteapta, e inca naiva si spera sa incepi sa te speli cat mai curand pe dinti.

0 (2 voturi)
Aurel Paun
20.06.2021, 19:37:48

Jigodia asta de infractor a facut puscarie mai mult in sedinte de judecata, in sala tribunalului sau video, cersind eliberare conditionata. El, ca infractor recidivist, nu ar trebui sa beneficieze de eliberare conditionata, dar legile noastre sunt facute pentru infractori. Avocatii lui sustin ca a facut zile de munca si are dreptul, dar cate zile a ocupat magistratilor cu numeroasele sedinte de judecata ca sa iasa din puscarie, nu spun. Aceste zile pierdute de Justitie ar trebui sa i le scada din zilele de munca.

+1 (3 voturi)
ADani
20.06.2021, 20:17:35

Eu vreau sa fie eliberat Daddy! Ar face mai mult rau pesedeului decat a facut cand era la carma lui si am vedea niste certuri pe cinste intre fosti membrii kaghebisti si trupa Ciolacu!

-6 (8 voturi)
Ulise Itaca
21.06.2021, 01:08:18

Eliberarea conditionata se acorda daca fapta este recunoscuta si daca condamnatul are regrete sincere si intelege gravitatea si consecintele faptei sale. Ceea ce nu e cazul lui Dragnea! Dragnea da interviewuri din parnae ca e condamnat politic... ... nici gand sa recunoasca ceva... Ba chiar o face pe victima...a sistemului judiciar. Asa ca ..... Liviu corect ar fi sa execute intreaga pedeapsa de 3 ani si 6 luni!

Modifică Setările