Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Certificatul digital de călătorie emis de autorităţile române, valabil de la 1 iunie

0
27 Apr 2021 16:35:10
Autor: Maria Ţaga
Andrei Baciu: România este în grafic cu procesul de pregătire pentru certificatul digital european. FOTO Shutterstock
Andrei Baciu: România este în grafic cu procesul de pregătire pentru certificatul digital european. FOTO Shutterstock

România este în grafic cu procesul de pregătire pentru certificatul digital european, care ar urma să fie aplicat din iunie, a declarat Andrei Baciu, marţi, într-o conferinţă de presă săptămânală a CNCAV.

„Este un demers comun al mai multor instituţii: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP şi STS. Este un demers european şi România a început de mai mult timp, e un proces de pregătire mai amplu, sunt chestiuni tehnice la care trebuie lucrat. (…) Termenul este stabilit la nivel european. Sunt discuţii cu toate statele membre, noi suntem aliniaţi, suntem în grafic”, a declarat Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, conform G4Media.

Un reprezentant STS a precizat că termenul pentru funcţionarea acestuia este începutul lunii iunie, însă unele state membre au solicitat un timp puţin mai lung: „Deadline-ul este la începutul lunii iunie, dar au fost într-adevăr câteva state care au solicitat 6 săptămâni, ca să poată să armonizeze sistemele pe care le au în momentul de faţă cu sistemul european care va fi pus în practică”.

Pentru ca statele membre să creeze condiţiile pentru introducerea certificatului digital, Ursula von der Leyen, şefa Comisiei Europene, a cerut Parlamentului European şi consiliului UE, pe 1 aprile, să adopte propunerea Comisiei privind introducerea certificatului de călătorie (adeverinţa digitală verde).

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările