Cetăţean tunisian, declarat indezirabil pentru 15 ani. SRI: „Acesta traversa un proces de radicalizare religioasă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sesizarea Serviciului Român de Informaţii, Curtea de Apel Bucureşti a dispus miercuri declararea ca persoană indezirabilă pentru România, pentru o perioadă de 15 ani, a unui cetăţean tunisian despre care Serviciul susţine că „traversa un proces de radicalizare religioasă”.

„La sesizarea Serviciului Român de Informaţii, Curtea de Apel Bucureşti a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetăţeanului tunisian BHA, pentru o perioadă de 15 ani”, se arată într-un comunicat emis de SRI.

Potrivit serviciului de informaţii, cetăţeanul tunisian a venit in România în calitate de student în anul 2015, după ce a obţinut o viză de studii. Acesta ar fi intrat în atenţia Serviciului Român de Informaţii în prima parte a anului 2018, pe fondul unor informaţii potrivit cărora acesta traversa un proces de radicalizare religioasă.

Ofiţerii di cadrul SRI susţin că cetăţeanul tunisian „s-a remarcat printr-un comportament specific unei persoane adeptă a ideologiei jihadiste, cu puternice tendinţe de izolare şi cu o activitate intensă în medii online radicale”. 

„Preocupările constante ale cetăţeanului tunisian pentru propaganda teroristă de pe site-urile de specialitate şi glorificarea atacurilor comise de membrii Daesh, au confirmat disponibilitatea lui BHA de a comite acţiuni violente, fie în România, fie după deplasarea în teatrele jihadiste”, se mai arată în comunicatul SRI. „BHA s-a identificat cu autorii unor atentate teroriste din Europa, înregistrate în perioada 2015-2018”, au mai susţinut ofiţerii SRI.

Ca urmare a sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, străinul a fost luat în custodie publică de către Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul naţional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite