Eveniment

articolul anterior articolul urmator

„Chilot” la mică adâncime

22
23 Apr 2014 19:33:15
Mihai Angheluţă
Bărcuţă fără motor / Ia-mă şi pe mine-n glod
/ Să mă fac... „aviachtior”!
Bărcuţă fără motor / Ia-mă şi pe mine-n glod / Să mă fac... „aviachtior”!

Care-ai zis, bre, că Ponta Victor Viorel e vreun papă-lapte? Aţi văzut cum a luat-o-n barcă precum în balon pe ditamai ministreasa de mediu? Ziceai că-i o pană-n vânt, ce pana lui!... Până şi ditamai baronul de Teleorman se chircise pe-un colţ de băncuţă, să nu-l stânjenească pe barosanul ginere cu burtă de popă al ălui mai „ouat-dă-fac”(1) socru din partid...

 „Yogi, mă simt minunat, aş vrea această slujbă!”, torcea de plăcere premierul când se dădea cu F16-ele pe post de copilot cu mâinile la spate, ca elevii din clasa 0.

Iar pilotul american, jovial şi indulgent precum ursul din desene animate (nu Yoggi-iaurtul, cum scribălesc unii născuţi după internet), l-a răbdat pe guraliv tot zborul. Mare noroc cu veteranul Yogi! Altul ceda şi-l mai şi plesnea peste bot: „Shut up, puştiu', că asta nu-i skodiţă cum ai tu!”.

Roşul orgolicorii socialiste combinat cu tradiţionala mămăligă bleagă ca o balegă naşte redbullshit cu aripi. Aşa că plagiatorul minune s-a apucat de studiat mecanica fluidelor oriunde i se dă ocazia. Vorba aia: unii zboară la firul ierbii, alţii plutesc la vârful miriştii inundate. Ce mi-e-n aer, ce mi-e-n apă, important e să plutească.

Să moară marinarul de necaz! De când n-a mai pupat el comandant pe vreo bărcuţă măcar! Ia uite, Dragneo, motor de cinci subofiţeri-putere şi comandă vocală! Să mai aud pe careva că-mi spune copchil-ot că-l dau cu cracii-n baltă. Ia, zi, fă Doiniţă, şi faşi p-acilea? Ai chef de nişte inundaţii? Să v-arăt eu cum chilotez barca partidului numa' din vorbe!...

În Maramureş, de treci dealul la Băiuţ, „...adu-i doina, adu-i doina...”. În colţul opus, la Beiu, în Teleorman, „ce faci fă,. Doina, ce faci fă, Doina?”. Ce-ar merge un hit electoral cu versurile astea pe ritm de sârba-n barcuţă!...

Miniatură       (Adu-i doina, variantă dance prelucrată de Class)

Pentru cei care încă mai caută motivele ruperii USL, imaginarea unui dialog între cei doi ca pe imaş ar fi relevantă... Mai ales că prietenia s-a stricat după sărbătorile de iarnă, când Ponta a fost în vizită la ciobanul Ghiţă...

Mai ştiţi ce scria Ghiţă despre pozele cu Ponta?

Dragi pretini care v-aţi supărat pe mine, io nu fac politică, la mine vine multă lume şi am poarta deschisă tuturor. Fac poze cu toate oile, dapăi cu oamenii :))

Parcă-l şi vezi pe Victoraş cu Ghiţă:

„Ce faci, bre, Ghiţă?” „Bine, mă 'oiţe!

Cineva mi-a spus că, dacă peste ani mandatul lui Ponta s-ar scurge în uitarea guvernărilor degeaba cu mâna-n buzunar, o enigmă tot va rămâne în faţa craniului imberb, infantil şi cu ochelari: „A sau a nu ?”

Iar dacă ţara a rămas la aceeaşi rezoluţie neclară a neputinţei şi nepăsării, măcar ne putem lăuda că pixelul a evoluat: de la albastru la lacustru.

 


1Gropile lui Ouatu – la începutul sec.XIX venise la Bucureşti un englez, pe nume Watt, care deschisese o fabrică de străchini, ulcele, carafe etc. din lut; extragerea argilei necesare a condus la nişte gropi, din ce în ce mai mari, neastupate, pe care localnicii, puţin familiarizaţi cu engleza, le-au denumit foarte pitoresc “gropile lui Ouatu”. Pronunţia pentru Watt şi what este aceeaşi...

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

Darius
23.04.2014, 19:43:53

D-le Mihai,ce aveti cu premierul calicilor?Asta e limbajul in casta lor,a celor care se semneaza pe ce au scris altii. Imediat o sa sara parazitii cu gura pe dumneavoastra si o sa va blesteme in speranta ca vor primi citeva linguri de ciorba in plus.

+6 (10 voturi)
Darius
23.04.2014, 19:45:51

Nu stiu de ce nu a incercat un costum de scafandru ca timona tot nu i-au dat astia.

+5 (7 voturi)
Radu Mircea
23.04.2014, 19:51:17

# Darius Lasa-i coane sa manininca si gura lor ceva ca e foame mare . Nu mai fi rau in saptamina luminata ca din ce spala calugarii de la masa pascala a popilor se hranesc si ei o saptamina .

+3 (5 voturi)
Darius
23.04.2014, 20:01:17

Comentariu considerat abuziv.

master of disaster
23.04.2014, 20:16:29

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (22)