Christian Ciocan, reactivat şi numit pe funcţie de şef în Ministerul de Interne la opt ani de la scandalul de hărţuire sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciocan conduceă, în calitate de director, Unitatea de Politici Publice din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Ciocan conduceă, în calitate de director, Unitatea de Politici Publice din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Comisarul-şef Christian Ciocan, fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Române, dar şi fostă vedetă prin revistele mondene a fost reabilitat şi pus într-o funcţie „călduţă” în Ministerul Afacerilor Interne cu toate că, în urmă cu  opt ani, a fost demis după ce a fost acuzat că a hărţuit sexual o cunoscută jurnalistă, dar şi mai multe poliţiste din subordine.

Concret, el a fost împuternicit să conducă, în calitate de director, Unitatea de Politici Publice din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). 

Până la această numire în funcţie, Christian Ciocan a fost director de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România, care face parte din Blocul Naţional Sindical. 

Remintim că, demiterea a venit după ce, în anul 2012,  o ziaristă de la o televiziune din Capitală a depus plângere împotriva comisarului-şef Christian Ciocan mîn care susţinea că acesta i-ar fi făcut avansuri şi că ar fi agasat-o noaptea cu SMS-uri cu „conţinut nepotrivit”.  Potrivit unor surse judiciare, după câteva săptămâni, hărţuirea comisarului ar fi continuat cu şicane şi ameninţări legate de „activitatea tinerei, în plan profesional”.

  

La vremea respectivă, Christian Ciocan a refuzat să comenteze acuzaţiile. Susţinea că nu este cercetat de nimeni şi că nu a hărţuit sexual pe nimeni. În schimb, spunea el, oricine este liber să depună plângeri, conform Constituţiei.

„Eu sunt cel hărţuit, dar nu comentez aşa ceva. Întrebaţi-i, vă rog, pe cei care spun aşa ceva! Eu pot să spun doar că de Paşte m-am spovedit, m-am împărtăşit, am făcut turul bisericilor. Iar Bunul Dumnezeu va avea grijă de fiecare dintre noi!”, spunea Ciocan.

Scandalul de hărţuire sexuală a venit la o lună după  ce Christian Ciocan a apărut în mai multe fotografii postate pe reţelele de socializare, alături de Mihaela - „Regina Bamboo-ului”, protejată a clanului Cămătaru, şi de iubitul acesteia, Bogdan Niţă, un traficant care distribuia cocaină în Bamboo şi LeGaga. După ce Niţă a fost arestat, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române a intrat în vizorul DIICOT.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite