Cinci femei din Braşov, reţinute după ce au plasat zece tinere unor afacerişti. Tarifele practicate: între 200 şi 800 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci femei din Braşov au fost reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism  FOTO Adevărul
Cinci femei din Braşov au fost reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism  FOTO Adevărul

Cinci femei din Braşov au fost reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism, fiind acuzate că au plasat zece tinere unor clienţi din mediul de afaceri. Potrivit anchetatorilor, tarifele percepute erau între 200 şi 800 de lei, raporturile sexuale având loc în hoteluri din Braşov, Bucureşti, Argeş, Prahova, Covasna şi la locuinţele clienţilor.

Tribunalul pentru minori şi familie Braşov urmează să stabilească dacă acestea vor fi arestate preventiv pentru 29 de zile, la propunerea procurorilor DIICOT.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Braşov au stabilit că Maria Magdalena Simon, Alina Nicoleta Păncescu, Nicoleta Pascu, Paţilea Mariana şi Mureşan Alina-Lenuţa, din Braşov, au obţinut sume substanţiale de bani „din exploatarea prin obligarea la practicarea prostituţiei sau înlesnind practicarea prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin“.

Tarife percepute: între 200 şi 800 de lei

Anchetatorii au identificat până în prezent zece persoane minore şi majore pe care cele cinci femei le-au plasat clienţilor din mediul de afaceri din municipiul Braşov, tarifele percepute fiind între 200 şi 800 de lei.

„Raporturile sexuale erau întreţinute, pe bază de recomandare, în locaţii deţinute de către inculpate sau în unităţi hoteliere de pe raza municipiul Braşov, a municipiului Bucureşti sau a judeţelor Argeş, Prahova, Covasna, precum şi la domiciliile diverşilor clienţi“, au precizat procurorii DIICOT.

Cercetările în această cauză au fost făcute cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, cu suportul tehnic şi informativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale Braşov.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au făcut miercuri nouă percheziţii la domiciliile persoanelor suspectate de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române.

De asemenea, poliţiştii au pus în executare mandate de aducere, 14 persoane, cu vârste între 19 şi 41 de ani, din judeţele Braşov, Vaslui şi Prahova, fiind audiate.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat înscrisuri, mijloace de stocare a datelor informatice, telefoane mobile şi diferite sume de bani în lei şi valută.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite