Cine a crezut vreodată că PSD se schimbă ori că ar putea să facă asta?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât preşedintele Klaus Iohannis cât şi premierul Viorica Vasilica Dăncilă se vor afla săptămâna viitoare în vizite în SUA. Şi unul, şi celălalt vor încerca să livreze poporului iluzia că România mai are politică externă.

Aceasta în pofida faptului că doamna Dăncilă atât în vremea cât era ghidată de infractorul Liviu Nicolae Dragnea dar şi după, când, de fapt, în PSD nu s-a întâmplat nimic pentru simplul motiv că respectivul partid este nereformabil a făcut tot ceea ce a putut ca s-o torpileze. Iată, preşedintele Iohannis se duce la deschiderea lucrărilor Adunării generale a Naţiunilor Unite acolo unde România ar fi putut deţine un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate dacă ar fi avut sprijinul ţărilor arabe. Nu l-a avut din cauza năzbâtiilor debitate de aşa zisa şefă a Guvernului (care Guvern că uite-l, nu e!!!????) în privinţa mutării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Oricum, pentru a nu le strica nici doamnei Dăncilă, nici d-lui Iohannis sejurul, CCR a adoptat miercuri o hotărâre care le dă câte o jumătate de dreptate amândurora. Preşedintele avea obligaţia să numească interimarii, nu însă şi pe cei propuşi a fi membri plini ai Executivului. Fiecare dintre părţile beligerante şi-a prezentat partea de înfrângere drept victorie, în cel mai tipic mod românesc posibil. Încă o ocazie ca la PSD să îşi scoată coarnele juriştii  cu studii la facultăţi particulare şi la fără frecvenţă Şerban Nicolae şi Florin Iordache. Acesta din urmă oferindu-ne şi un original număr de stand up comedy când a fost întrebat asupra mazilirii pe care i-o pregăteşte CExN al partidului doamnei Ana Birchall despre care s-a inventat, aşa, ca în anii 50, că e deviaţionistă şi că s-ar afla în solda Statelor Unite, Numai fiindcă s-a situat de partea celor care susţin desfiinţarea grabnică a Secţiei speciale. Aceea unde ar trebui să fie instalată gestapovista Adina Florea pe care o susţine reîntruchiparea Alexandrei Sidorovici, nimeni alta decât gureşa, voluntara doamnă Lia Savonea.

Ce ne-a comunicat doamna Dăncilă înainte de a da fuguţa acasă şi a-şi pregăti bagajul de călătorie? Că se va prezenta când vor vrea muşchii ei şi ai partidului în faţa Parlamentului spre a obţine votul pentru formula remaniată a guvernului. Nu înainte ca Opoziţia să îşi foloseacă unicul glonţ acela reprezentat de moţiunea de cenzură. Pe care PNL promite că o va depune totuşi săptămâna viitoare. Că nu o susţine pe d-na Laura Codruţa Kövesi pentru postul de procuror şef european, deşi cu doar câteva zile înainte aceeaşi doamnă Dăncilă i-a beştelit pe cei care ar îndrăzni să nu o voteze pe paukeriţa Rovana Plumb pentru postul de comisar european. Numai că, iată, doamna Kövesi şi-a adjudecat postul în vreme ce doamnei Plumb i se cere să îşi clarifice declaraţia de avere. Respectiva având şi probleme cu justiţia, deşi le-a negat sperând că pe la Bruxelles şi Strasbourg nu se ştie nimic despre afacerea Belina.

După cum lesne se vede, dubla măsura şi minciuna sunt reguli de bază ale conduitei PSD. Iar cine a sperat că după 26 mai 2019 se va întâmpla ceva bun cu partidul în chestiune are acum ocazia să constate că s-a înşelat amarnic.

În fine, doamna Dăncilă a spus scurt pe doi ceea ce anunţase cu câteva ore înainte numărul comic al resuscitatului domn Florin  Iordache. Nu va fi nici o ordonanţă vizând desfiinţarea Secţiei speciale, iar doamna Birchall este concediată.

Pare-se că săptămâna viitoare va fi una relativ calmă. Atâta doar că este vorba despre o linişte numai aparentă, liniştea de dinaintea furtunii. Mai grav e că ea îi costă direct pe toţi românii. Pentru simplul motiv că ţara a ajuns să nu mai fie guvernată. Iar responsabilitatea derivei, după cum se vede, nu şi-o asumă nimeni.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevarul.ro   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite