Cine este generalul Gelaledin Nezir, omul care a organizat funerariile Regelui Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul Gelaledin Nezir, omul care a stat în spatele funerariilor Regelui Mihai, este actualul şef de cabinet al lui Mihai Viorel Fifor, ministru al Apărării. El s-a ocupat şi de funerariile Reginei Ana

Este primul general turc al României şi a ocupat funcţii importante în Ministerul Afacerilor Interne,  la MapN sau în Ministerul Justiţiei.

„O plecăciune sau un salut ostăşesc pentru generalul Gelaledin Nezir care a coordonat toate ceremoniile de ieri şi toate instituţiile implicate de la Casa Regală, pana la Armată, Jandarmerie, SMURD. Domnia sa s-a ocupat şi de funerariile Reginei Ana şi, din ce ştiu, a fost solicitat expres de Casa Regală pentru cunoştiinţele sale de protocol. E din Constanţa, a făcut liceul militar la Sibiu şi multă multă şcoală după aceea, are o carieră impresionantă, deşi este foarte tânăr (52 de ani)", scrie ziarista Cristina Bazavan pe contul său de Facebook.

(Foto: facebook/Cristina Bazavan)

Gelaledin Nezir

Gelaledin Nezir a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi “Nicolae Bălcescu”, din Sibiu – Arma Infanterie, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Administrative a Universităţii Ovidius – Constanţa, fiind licenţiat în istorie, dar şi în managementul organizaţiei la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, are un master în comunicare şi relaţii publice, dar şi unul în combaterea criminalităţii organizate, a absolvit Colegiul Naţional de Apărare şi Colegiul Naţional de Afaceri Interne, relatează ZF, potrivit Mediafax. 

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite