Cine nu va mai fi obligat să stea în carantină sau izolare la intrarea în România DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Noi criterii de carantină şi izolare pentru persoanele care intră în România au fost aprobate în şedinţa de vineri a Comitetului naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Potrivit hotărârii CNSU, în listă vor intra ţările din UE şi Spaţiul Economic European care au rata cazurilor noi de COVID-19 din ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori mai mică sau egală cu a României, în perioada similară.

Astfel, a fost stabilit drept criteriu pe baza căruia se face exceptarea de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România, din statele membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, care trebuie să fie mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară.

În baza acestui criteriu, Institutul National de Sănătate Publică stabileşte lista ţărilor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi se publicată pe site-ul www.insp.gov.ro.

420 de cazuri noi de coronavirus în România au fost anunţate vineri de către Grupul de Comunicare Strategică. Se observă astfel o uşoară scădere faţă de joi, când numărul îmbolnăvirilor raportate în 24 de ore era de 450. Bilanţul total al celor infectaţi până acum cu Sars-Cov-2 urcă la 28.166. În ultima zi, au fost raportate 21 de decese noi.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite