Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ciolacu: După ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, vom contesta la CCR şi o să mă adresez Comisiei Europene

4
16 Jun 2021 00:01:41
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că se va adresa Comisiei Europene cu privire la "un atac frontal asupra statului de drept” în cazul în care coaliţia de guvernare va "forţa” în Parlament schimbarea Avocatului Poporului din funcţie, precizând, totodată, că social-democraţii vor sesiza Curtea Constituţională cu privire la această situaţie, anunţă digi24.

"PSD-ul când a fost în cel mai blamat moment... încearcă să ne depăşească de 100 de ori. Eu nu cred că s-a întâmplat aşa ceva vreodată. Au făcut numirile la TVR, la Radio, acum vor Avocatul Poporului. Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, în afară de faptul că vom contesta la CCR, cum am făcut şi cu numirile de la Radio, TVR, nu voi vorbi cu comisarii europeni şi nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept. PSD şi-a recâştigat credibilitatea în faţa Comisiei Europene şi vom continua aceste demersuri. Au schimbat şi CNA-ul astăzi”, a afirmat Marcel Ciolacu la România TV, potrivit Agerpres.
 
Senatorii şi deputaţii au respins, marţi, în şedinţă comună, rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului.
 
Au fost respinse rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pe anii 2018 - cu 245 de voturi „pentru” şi unul contra, 2019 - 187 de voturi "pentru” şi 23 de voturi "contra" şi 2020 - cu 242 voturi "pentru” şi 35 "împotrivă".
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat tot marţi că, în urma respingerii rapoartelor de activitate ale Avocatului Poporului pe ultimii trei ani, se va cere revocarea Renatei Weber de la conducerea acestei instituţii.
 
El a adăugat că numele persoanei care va fi propusă să conducă Avocatul Poporului va fi făcut public după ce se vor finaliza procedurile de revocare.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

g i
16.06.2021, 00:48:39

Cholaku - saracu' a ajuns sa minta pe fata si sa prosteasca lumea - neisprăvitul a uitat cum l-au schimbat ei pe Iancu , om foarte capabil si vertical ...

+1 (1 vot)
Ovidiu Olariu
16.06.2021, 03:49:05

Este o masurā inteligentā, tovarase Ciolacu ! Intotdeauna surprinzi prin eficacitatea si prin adânca profunzime a gandirii tale ! Ai dreptate, toarsu', când afirmi: "PSD şi-a recâştigat credibilitatea în faţa Comisiei Europene şi vom continua aceste demersuri" ! Intreaga Comisie Europeanā va pica pe spate cand va auzi cât de interesant si cât de obiectiv este demersul PSD ! Doar se stie acest lucru incā de pe vremea -destul de apropiatā- când tovarāsa Veorica afirma bātzos cā nu a venit la Bruxelles ca sā dea socotealā ! Pentru a da mai mult contur si obiectivitate plangerii pesediste, sa nu uitati, toarsu' Ciolacu, ca, inainte de a vā adresa Comisiei Europene, sā supuneti ca aceastā nouā initiativā pesedistā sa fie dezbatutā si in crese, dar si in grupele frecventate de copiii mici si mari din gradinite ! Va veti asigura nu numai de acordul pesedistilor, ci si de sprijinul neprecupetit al viitoarelor vlāstare ale patriei !

+4 (4 voturi)
leuldinpanjshir99
16.06.2021, 00:53:01

Daca se duc si astia de acum la Bruxelles si se ratoiesc la aia precum Veorica acum cativa ani, ce va face Ciordacu de la Ciuma rosie?

-4 (4 voturi)
Mihai Neagu
16.06.2021, 01:06:56

Comentarii tare cretine! Inainte UE si tot ce se invartea in jurul ei era sfant. Acum nu sunteti capabili decat de o mistocarie de gandac!

-3 (3 voturi)
Modifică Setările