Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cioloş: Au fost contracte cu dedicaţie în cazul dezinfectanţilor din spitale

1
20 May 2016 19:12:00
Autor: Nicoleta Onofrei
Dacian Cioloş. Foto: Mediafax
Dacian Cioloş. Foto: Mediafax

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, că au existat contracte „cu dedicaţie” pentru dezinfectanţii din spitale, acesta argumentând că spitalele au făcut caiete de sarcini cu specificaţii pe care numai o firmă sau unele firme le puteau îndeplini, potrivit Agerpres.

„Sigur au fost, atâta timp cât au fost caiete de sarcini care erau adaptate la nivelul spitalului cu anumite specificaţii pe care numai o firmă sau unele firme le puteau îndeplini, evident că este vorba de contracte cu dedicaţie“.
 

Modificări legislative în sistemul de achiziţie

Şeful Guvernului a mai spus că, pentru a împiedica perpetuarea contractelor „cu dedicaţie”, trebuie modificat cadrul legislativ.
 
„Ceea ce noi putem să facem şi facem este modificarea cadrului legislativ pentru ca astfel de lucruri să nu mai fie posibile. (...) Eu cred că în maxim zece zile — două săptămâni Corpul de control va fi în măsură să îmi prezinte câteva prime elemente de raport ale controalelor care le-au făcut. Controalele vor continua. (...) Oricum vă asigur că toate elementele pe care le găsim nu doar că le vom trimite, atunci când este vorba de suspiciuni de fapte penale, le vom trimite la Parchet sau la DNA — ştiu că există deja anumite informaţii care au fost trimise tocmai pentru a nu pierde timpul—, dar le vom face şi publice imediat ce rapoartele vor fi finalizate", a spus premierul.
 
În opinia prim-ministrului, s-ar putea reveni la achiziţii centralizate şi la caiete de sarcini standardizate.
 
"A fost o vreme când mai multe produse erau achiziţionate de Unitatea de Achiziţii Centralizate de la minister. Am observat că, în ultimii ani, multe din aceste atribuţii au fost suprimate şi au fost returnate spre spitale. O să revenim la achiziţii centralizate sau la astfel de caiete de sarcini standardizate", a spus Dacian Cioloş.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mircea B.
22.05.2016, 11:39:29

Contracte cu dedicatie la UMF? Pai ia analizati si alte contracte, nu numai cele cu dezinfectanti. Cum ar fi contractele de mentenanta. Caiete de sarcini intocmite "corespunzator", castigatori in consecinta.

Modifică Setările