Cipru a inclus România pe lista roşie de călătorie. Ce trebuie să ştie turiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MAE aminteşte că toate persoanele care intră în Cipru trebuie să prezinte o autorizaţie de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării.
MAE aminteşte că toate persoanele care intră în Cipru trebuie să prezinte o autorizaţie de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării.

Cipru a inclus România pe lista roşie a statelor cu risc epidemiologic. Astfel, românii vor putea intra în Cipru cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ, făcut cu 72 de ore înainte de călătorie. Totodată, la sosire trebuie să facă al doilea test, pe cheltuială proprie.

Autorităţile cipriote au revizuit condiţiile de intrate în Republica Cipru, iar de luni, persoanele care au  un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, eliberat de autorităţile competente ale altor state. În acelaşi timp, persoanele care fac dovada documentelor precizate sunt exceptate de la obligaţia de a prezenta un test molecular tip RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi de la măsura autoizolării, conform Digi24.

Documentul care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie redactat în limba engleză.  

De asemenea, aceste persoane trebuie să efectueze un al doilea test molecular tip RT-PCR, pe cheltuială proprie, la sosirea în Republica Cipru, pe aeroport.

Totodată, MAE precizează că, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile cipriote, atât persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cât şi cele care prezintă la intrare un test molecular tip RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 pot fi testate în mod aleatoriu la sosire. Această măsură este suplimentară celorlalte condiţii necesare pentru permiterea intrării în Republica Cipru. În această situaţie, costurile pentru testarea aleatorie sunt suportate de autorităţile cipriote. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite