Circa 9.300 de rezervări ale modelului electric Dacia Spring

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 10.000 de europeni au rezervat o Dacia Spring FOTO Renault
Aproape 10.000 de europeni au rezervat o Dacia Spring FOTO Renault

La câteva săptămâni de la lansarea campanei, Dacia a înregistrat 9.300 de rezervări pentru primul ei model electric, citadina Spring. Astfel, producătorul menţionează că vehiculul a avut „un succes imediat” în cele cinci ţări care au deschis precomenzile pe 20 martie - România, Franţa, Germania, Italia şi Spania.

În unele ţări, printre care şi România, în care s-a atins totalul de precomenzi alocat, au fost deschise liste de aşteptare. În plus, în luna aprilie s-au deschis precomenzile şi în Austria, Belgia, Danemarca, Elveţia, Luxemburg, Olanda şi Portugalia.

„După succesul înregistrat în ultimele luni de noul Sandero, interesul major al clienţilor pentru Dacia Spring vine să confirme un început de an în forţă pentru marca noastră. Tot mai mulţi europeni ne contactează pentru a vedea şi testa primul nostru vehicul electric, iar mulţi dintre ei l-au precomandat deja. Asta dovedeşte că democratizarea mobilităţii electrice a demarat cu bine!”, a declarat Xavier Martinet, director de marketing, vânzări şi operaţiuni al mărcii Dacia. 

Reamintim că Dacia Spring, în varianta „Comfort Plus”, este scoasă pe piaţă la preţul imbatabil de 18.100 de euro (TVA inclus), 9.050 de euro după aplicarea primei din programul „Rabla Plus” pentru subvenţionarea achiziţiei de maşini ecologice. Ulterior, Dacia va lansa un model şi mai ieftin (versiunea de echipare „Comfort”), disponibil la preţul de 16.800 de euro (TVA inclus), 8.400 de euro cu subvenţia „Rabla Plus”. 

Spring „Comfort Plus”, pentru care a fost anunţată o autonomie maximă în regim urban de 305 kilometri, are din serie, deci fără costuri suplimentare, numeroase echipamente de siguranţă, printre care limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, 6 airbaguri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă. 

Cu câteva zile în urmă, Renault a anunţat care va fi echipa de conducere a businessului Dacia & Lada. Este vorba de directori ai compartimentelor Design, Produs, Marketing şi Vânzări, Comunicare, Inginerie, Industrie, Calitate, Financiar, Cumpărări, Resurse Umane şi Sisteme Informatice care se alătură CEO-ului celor două marci, Denis Le Vot. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite