Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Circa opt tone de echipamente medicale, oferite de România autorităţilor libaneze, pentru a gestiona efectele exploziei de la Beirut

3
7 Aug 2020 23:19:46
Autor: News.ro
România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului libanez. FOTO EPA-EFE
România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului libanez. FOTO EPA-EFE

România oferă autorităţilor libaneze circa opt tone de materiale medicale, pentru a fi folosite în gestionarea efectelor exploziei de la Beirut. Materialele vor fi transportate, sâmbătă, în Liban cu două aeronave C-130 Hercules şi C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române. Totodată, doi reprezentanţi ai IGSU vor însoţi echipajul şi vor asigura predarea materialelor medicale.

”România răspunde apelului de sprijin venit din partea autorităţilor libaneze. Aproximativ opt tone de materiale medicale vor fi oferite autorităţilor libaneze pentru gestionarea efectelor exploziei produsă la un depozit de azotat de amoniu din Beirut, la data de 4 august”, au transmis, vineri seară, într-un comunicat de presă comun, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi Ministerul Apărării Naţionale.
 
Tara noastră s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă. 
 
”Guvernul României, societatea civilă şi reprezentanţii diasporei libaneze au răspuns imediat apelului solicitat, iar prin eforturi comune, o cantitate relevantă de echipamente medicale urmează a fi donate către statul libanez. Forţele Aeriene Române s-au implicat în acest demers şi au pus la dispoziţie două aeronave (C-130 Hercules şi C-27J Spartan) care să asigure transportul materialelor medicale indispensabile tratamentelor destinate victimelor”, se arată în document.
 
De asemenea, două cadre ale IGSU vor însoţi echipajul care va asigura transportul aerian şi vor asigura predarea materialelor medicale către autorităţile responsabile din Liban. 
 
Din partea Ministerului Mediului, un membru al echipei de protecţie civilă europeană, aflat deja în zona afectată de explozie, sprijină autorităţile în coordonarea forţelor de intervenţie şi a asistenţei internaţionale.
 
Aeronavele Forţelor Aeriene Române urmează să decoleze spre Liban sâmbătă, de pe Baza 90 Otopeni.
Bilanţul victimelor exploziilor care au distrus o mare parte a portului Beirut a crescut la 154 de morţi, a anunţat vineri ministrul libanez al Sănătăţii Hamad Hasan, citat de agenţia oficială libaneză de presă NNA, relatează Reuters.
 
Hamad Hasan a anunţat că aproximativ 20% dintre cele 5.000 de persoane rănite în exploziile de marţi au necesitat o spitalizare şi că 120 dintre ele se află într-o stare gravă, potrivit NNA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

alain pop
8.08.2020, 00:16:33

Ce doneaza Romania cind in spitale e vai si amar nai hirtie nai clor nai seringi e jale si ei se lauda vai si amar .

-2 (2 voturi)
Popa Pius
8.08.2020, 00:18:53

Antibiotice si pansamente, care nu ai ce face cu ele la guvid... Altele sint ceea ce ne lipsesc, inclusiv consecventa (si gramatica) in comentarii.

+2 (2 voturi)
Comunist Anti
8.08.2020, 10:51:30

Popa Pius... Corect ce spui....inclusiv legat de agramatism ! Insa vezi ca si tu ai o mica problema ! Se scrie corect "sunt" !