Circulaţia feroviară se desfăşoară doar pe un singur fir între staţiile Sinaia - Buşteni, Blaj - Valea Lungă şi Călimăneşti - Cozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO CFR Infrastructură
FOTO CFR Infrastructură

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" SA informează că circulaţia feroviară se desfăşoară, la această oră, doar pe un singur fir între staţiile Sinaia - Buşteni, Blaj - Valea Lungă şi Călimăneşti - Cozia, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile înregistrate în cursul nopţii, în jumătatea de sud a ţării.

”Urmare a precipitaţiilor abundente înregistrate în cursul nopţii, terasamentul liniei de cale ferată a fost spălat de ape între staţiile Sinaia şi Buşteni, pe firul II, iar între staţiile Blaj - Valea Lungă şi Călimăneşti - Cozia liniile de cale ferată, pe firul I, au fost acoperite de aluviuni. Echipele feroviare ale Regionalelor Bucureşti, Braşov şi Craiova sunt la faţa locului, pregătite să intervină după retragerea apelor, cu utilaje pentru completarea terasamentului cu piatră spartă între Sinaia şi Buşteni şi pentru curăţarea liniilor de aluviunile depuse între Blaj şi Valea Lungă, respectiv Călimăneşti - Cozia.

Astfel, până la finalizarea intervenţiilor în aceste zone şi restabilirea circulaţiei în condiţii normale de trafic, trenurile vor circula doar pe un singur fir. Menţionăm totodată, faptul că şi pe raza Regionalei CF Timişoara s-a intervenit permanent în cursul nopţii pentru remedierea deranjamentelor înregistrate, din cauza rafalelor puternice de vânt, la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, între staţiile Jena - Căvăran şi Poarta - Iablaniţa. La această oră pe aceste două segmente feroviare se circulă în condiţii normale”, precizează CFR SA.

image

De asemenea, pe raza Regionalei CF Constanţa circulaţia trenurilor se desfăşoară pe un singur fir între staţiile Dorobanţu - Basarabi, după ce un vagon din compunerea unui tren privat de marfă a deraiat la ieşire din staţia Dorobanţu, iar pe relaţia Medgidia - Tulcea (linie simplă), traficul este oprit temporar la această oră, din cauza defectării unui tren de marfă, între staţiile Cataloi - Babadag. Circulaţia trenurilor între Medgidia - Tulcea va putea fi reluată după ce operatorul privat de marfă va retrage trenul din linie curentă.

”Precizăm faptul că, urmare noilor avertizări de vreme severă anunţate pentru următoarea perioadă, în situaţia în care pe anumite intervale de staţii sau secţii de cale ferată se vor înregistra deranjamente la liniile de cale ferată, la alte componente ale infrastructurii, la liniile de contact sau nu sunt îndeplinite condiţiile optime de circulaţie, trenurile vor fi oprite temporar în staţiile adiacente zonei afectate, astfel încât personalul feroviar să poată interveni cu drezinele pantograf, pentru remedierea oricărui deranjament”, menţionează compania.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite