Clienţii Dacia nu se ating de opţionalele scumpe. Ce dotări sunt preferate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Dacia
FOTO Dacia

Majoritatea clienţilor Dacia, cei din Marea Britanie cel puţin, se feresc de tehnologia neesenţială pe care o vinde compania. Este vorba de diversele opţiuni disponibile pe care clienţii Dacia se feresc să le comande din cauza preţului lor.

Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Dacia la care au participat 2.000 de clienţi din Marea Britanie. Rezultatul a arătat că 76% dintre ei cred că prea multă tehnologie nu e necesară pentru maşină, iar 61% ar prefera preţuri mai accesibile pentru maşinile echipate doar cu tehnologia pe care o folosesc în mod regulat.

De asemenea, studiu a arătat că o treime dintre şoferi cred că prea multe tehnologii sunt montate pe maşini, în timp ce 69% au spus că tehnologia în maşină a devenit prea complicată.

Potrivit promotor.ro, 78% dintre respondenţi au spus că doresc doar tehnologie în maşină pe care o consideră utilă pentru a le face viaţa mai uşoară şi mai confortabilă pe drum.

Senzorii de parcare, tehnologia DAB pentru radio, Bluetooth-ul şi camerele de marşarier s-au dovedit a fi caracteristicile cele mai utilizate şi de dorit într-o maşină.

Andreea Guinea, şeful de producţie al Dacia, a declarat că firma va menţine nişte preţuri scăzute pentru maşini şi se vor evita caracteristicile „inutile”.

Dotări omise intenţionat

Reamintim că, din cauza unor dotări care lipsesc, Dacia a obţinut cu Logan şi Sandero Stepway, ultimele modele ale constructorului testate de EuroNCAP, numai două stele la testele de accident.  Drept urmare acestea se vor încadra în categoria de autoturisme care nu vor beneficia de subvenţii şi vor avea asigurări mai scumpe după ce se va pune în practică un demers al Parlamentului European. 

Concret, îngrijorat de numărul mare al accidentelor rutiere cu victime din UE, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie pentru rezolvarea situaţiei în următorii ani. Decizia va avea însă şi „victime colaterale”, una dintre acestea fiind chiar producătorul auto Dacia.

Concret, în document Parlamentul European „invită statele membre să ofere stimulente fiscale şi solicită asigurătorilor privaţi să ofere sisteme atractive de asigurare auto pentru achiziţionarea şi utilizarea de vehicule cu cele mai înalte standarde de siguranţă; invită Comisia să revizuiască legislaţia privind etichetarea automobilelor pentru a include informaţii suplimentare la punctul de vânzare şi în format digital cu privire la ratingul de siguranţă al vehiculelor noi”. 

Parlamentarii europeni au considerat măsura necesară în contextul în care „pasagerii autoturismelor care au primit cinci stele la ultimele teste din programul european pentru evaluarea vehiculelor noi (EuroNCAP) au avut un risc de rănire mortală cu 68 % mai mic şi un risc de rănire gravă cu 23 % mai mic decât cel al pasagerilor din autovehiculele care au primit două stele”. 

Pentru a explica de ce maşinile Dacia au doar două stele EuroNCAP şi a susţine nivelul de siguranţă oferit pietonilor şi pasagerilor de maşinile mărcii, Denis le Vot, CEO al mărcilor Dacia şi Lada în cadrul grupului Renault a declarat, recent, citat de economica.net, că „în privinţa siguranţei, cea pasivă este la nivelul maxim. Dacia nu foloseşte o platformă ieftină de clasă B, ci una modernă, aceeaşi cu a lui Clio. Cât despre sistemele ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), noi suntem Dacia, deci suntem definiţi de esenţial. Avem o mulţime de sisteme de asistenţă, dar nu pe toate. Le omitem intenţionat pe cele care nu sunt neapărat necesare, precum cel de menţinere pe banda de circulaţie. Ele vor fi montate atunci când legislaţia o va cere. Le avem pe toate la Renault”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite