Clinică privată din Bucureşti, închisă din cauza infectării personalului cu SARS-CoV-2 UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Activitatea unei clinici private din Bucureşti a fost sistată marţi dimineaţă, după ce, la o testare de rutină, 6 asistente medicale generaliste au fost confirmate cu COVID-19. Vineri, 2 octombrie, clinica s-a redeschis.

UPDATE Clinica Provita Alexandrina şi-a reluat activitatea în dimineaţa zilei de 2 octombrie, în condiţii de siguranţă pentru pacienţi, anunţă compania. 

Spaţiul a fost dezinfectat cu ajutorul nebulizatoarelor şi a lămpilor UV şi echipa a primit instrucţiunile necesare de la Direcţia de Sănătate Publică. 

„În urma discuţiei avute cu reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică - Epidemiologie Sector 1, s-a constatat că măsurile pe care le-am luat - închiderea imediată şi temporară a clinicii, nebulizare şi dezinfecţie atât cu angajaţii proprii, cât şi cu firma specializată şi avizată de către DSP - au fost corecte, iar sănătatea pacienţilor noştri nu a fost nicio clipă pusă în pericol deoarece personalul medical a purtat în timpul consultaţiilor echipamentul prevăzut de metodologie. Am reinstruit întreg personalul activ cu privire la măsurile de prevenţie şi am intensificat controalele în tot perimetrul clinicii pentru a preveni o situaţie similară pe viitor. Ne cerem scuze pacienţilor pentru disconfortul creat prin decalarea consultaţiilor din aceste zile şi le mulţumim mult pentru toată susţinerea şi înţelegerea de care au dat dovadă”, a spus Dr. Ovidiu Palea, fondator Provita.

În acest moment, toate centrele Provita funcţionează cu program normal, cu respectarea strictă a normelor de igienă şi protecţie impuse de pandemie. 


Pentru a-şi proteja pacienţii şi personalul, conducerea Clinicii Provita Alexandrina din Bucureşti nu a mai deschis centrul, iar toate programările pentru următoarele două zile au fost anulate. Echipa activă a centrului a fost testată în această dimineaţă, iar personalul auxiliar a efectuat dezinfecţia la prima oră, conform regulamentului, cu ajutorul nebulizatoarelor şi a lămpilor UV.

„Am contactat imediat DSP-ul şi aşteptăm vizita inspectorilor pentru a dispune toate măsurile care se impun pentru a preveni apariţia altor cazuri. Pe lângă igienizarea făcută intern în această dimineaţă, am solicitat şi o firmă specializată, agreată de Direcţia de Sănătate Publică, pentru a dezinfecta întreaga suprafaţă a centrului. Angajaţii depistaţi nu au manifestat niciun simptom în clinică, iar în timpul consultaţiilor au purtat echipamentul prevăzut de metodologie. Din fericire, starea lor de sănătate este bună şi sunt izolaţi la domiciliu. Aşteptăm definitivarea anchetei epidemiologice pentru a stabili paşii următori.

Protejarea tuturor celor ce ne calcă pragul este mereu prioritară pentru noi şi astfel am dispus deja intensificarea controalelor în privinţa regulamentului intern”, a spus Dr. Ovidiu Palea, fondator Provita.

După vizita DSP-ului şi după finalizarea anchetei epidemiologice, toţi pacienţii Clinicii Provita Alexandrina vor fi informaţi cu privire la măsurile de urmat.

Nu există niciun alt caz de infecţie COVID 19 în vreunul dintre celelalte patru centre Provita.  Acestea funcţionează cu program normal, cu respectarea strictă a normelor de igienă şi protecţie impuse de pandemie.

Provita este un grup de centre medicale de excelenţă din Bucureşti. Primul centru de imagistică a fost inaugurat în 2011, în incinta Institutului Naţional de Boli Infecţioase, iar în 2012 Provita a preluat o clinică medicală de servicii în ambulatoriu. În 2016 s-a deschis Spitalul Provita specializat  pe operaţii minim invazive.

Centrul Medical Provita, parte din grupul Provita, este una dintre puţinele instituţii medicale din ţară specializate în Terapia Durerii şi chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale. Începând cu luna ianuarie 2019, Centrul de Diagnostic şi Tratament Provita a devenit primul Centru de Instruire în Terapia Durerii aprobat ESRA din Europa Centrala şi de Est.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite