CNCAN: Sistemul de monitorizare a radioactivităţii mediului de pe teritoriul Ucraina funcţionează normal, nu indică depăşiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrala nucleara de la Zaporojie FOTO Profimedia
Centrala nucleara de la Zaporojie FOTO Profimedia

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) a precizat, în contextul atacului centralei nucleare de la Zaporojia, că sistemul de monitorizare a radioactivităţii mediului de pe teritoriul Ucrainei funcţionează normal şi nu indică depăşiri.

De asemenea, CNCAN a menţionat că măsurătorile efectuate la nivel naţional confirmă valori normale ale nivelului de radiaţii. 

„Sistemul de monitorizare a radioactivităţii mediului de pe teritoriul Ucrainei funcţionează normal şi nu indică depăşiri peste valorile normale. Totodată, menţionăm că măsurătorile efectuate la nivel naţional confirmă valori normale ale nivelului de radiaţii” , se precizează în comunicatul transmis de CNCAN. 

În România nivelul radiaţiilor este monitorizat permanent prin Reţeaua Naţională de Supraveghere a Radioactivităţii Mediului (RNSRM) din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. 

Conform comunicatului transmis de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, specialiştii din Laboratorul Naţional de Referinţă Radioactivitate verifică datele monitorizate 24/7 şi le transmit Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, astfel încât să se asigure o informare promptă a factorilor de decizie naţionali şi internaţionali, precum şi a populaţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite