UPDATE CNCD discută marţi pe tema declaraţiilor premierului Viorica Dăncilă, care i-a numit „autişti“ pe cei care dezinformează UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) discută, marţi , despre declaraţiile premierului Viorica Dăncilă, care i-a catalogat drept „autişti“ pe cei care „dezinformează UE în ciuda faptului că stiu adevărul“. Conform preşedintelui CNCD, Asztalos Csaba, Dăncilă nu a confirmat prezenţa la audieri.

UPDATE Audierile s-au desfăşurat în lipsa Vioricăi Dăncilă, scrie news.ro. „Audierile de astăzi s-au încheiat, doamna premier nu a participat. Vor continua săptămâna viitoare, marţi, 27 februarie, după ce Mihai Gâdea a făcut o solicitare de acordare a unui nou termen", a declarat preşedintele CNCD.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării că punctul de vedere al premierului a fost depus la CNCD în cursuli zilei, iar în aceste condiţii audierea, care este programată marţi, la ora 9.30, poate avea loc şi în absenţa Vioricăi Dăncilă, care nu a confirmat prezenţa, potrivit news.ro.

„Nu am primit încă o invitaţie de la CNCD, nu ştiu dacă voi merge, aş vrea să merg. După cum ştiţi, mi-am cerut scuze public, nu am vrut să fac nicio referire la acest aspect, ba mai mult, vineri voi avea o întâlnire cu asociaţiile de părinţi, cu ONG-urile din domeniu, pentru a căuta soluţii pentru aceşti copii, şi nu numai, pentru cei care au această problemă, dar şi pentru alte domenii, cei cu sindrom Down, cu boli rare. Vom încerca să ajutăm, ţinând cont că eu chiar şi atunci când am fost europarlamentar am căutat să ajut copiii sau oamenii care au probleme. (...) Deci nu a vrut să fie nicio referire, nu îmi stă în caracter să fac astfel de lucruri, dar pentru că acest lucru s-a întâmplat, chiar vreau să am o întâlnire, să văd problemele”, a declarat, luni, Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut săptămâna trecută, la Antena 3, că vrea să aibă o abordare transparentă cu liderii europeni şi că Monica Macovei a făcut mult rău României prin atitudinea ei şi prin faptul că "şi-a pârât propria ţară" în Parlamentul European, cerând, referitor la legile Justiţiei, să fie judecată de alte 27 de ţări. Premierul i-a catalogat drept "autişti" pe cei care "dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul".

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului, membrii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism au transmis că folosirea termenului de autist cu sensul profund negativ, într-o dispută politică, este o jignire adusă persoanelor cu această afecţiune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite