Coco Chanel - femeie, artist, simbol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coco Chanel a fost unul dintre cei mai mari creatori de modă din istorie. Însă ea reprezintă mai mult de atât. Ea a rămas pentru femeile din lumea întreagă, un adevarat simbol: cel al femeii libere.

Gabrielle Bonheur s-a născut în după amiaza zilei de 19 august 1883 în localitatea Saumur, Franţa. Ea provinea dintr-o familie numeroasă şi foarte săracă. După moartea mamei, tatăl este constrâns de datorii şi o lasă pe micuţa Gabrielle în orfelinatul Aubazine. După ce îşi petrece 6 ani din copilărie aici, Gabrielle intră la colegiul Notre-Dame de la Maulins, unde învaţă să coasă.

La 18 ani se angajează la cafeneaua "Moulins La Rotonde" unde cântă. În aceleaşi timp lucra şi la magazinul de stofe Maison Grampayre. La cafenea primeşte porecla Coco. Porecla vine de la o melodie, pe care tânăra în vârstă acum de 25 de ani, obişnuia s-o cante acolo.

Aici îl întâlneşte pe baronul Etienne Balsan. În scurt timp cei doi devin amanţi. Astfel, Coco se mută într-una din casele acestuia. Aici îşi descoperă pasiunea pentru pălării. Începe să creeze diferite modele de pălării, reuşind să anticipeze gusturile femeilor. Îşi deschide în scurt timp un magazin de pălării la parterul proprietăţii lui Balsan. Aşa face Coco Chanel primii săi paşi în lumea modei.

Citeşte pe Historia.ro drumul ei spre succes.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite