Cod galben de ceaţă în Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi. Şi pe A2 este ceaţă, cu vizibilitate sub 50 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ceata

Meteorologii anunţă instituirea codului galben de ceaţă duminică dimineaţă în judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi. De asemenea, şi pe autostrada A2 este semnalată ceaţă începând cu ora 8.00, vizibilitatea fiind sub 50 de metri.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 08:00, vizibilitatea pe Autostrada A2 este foarte scăzută, sub 50 de metri, din cauza ceţii abundente.

Pentru Constanţa şi Tulcea, codul a fost instituit la ora 5:00, fiind valabil până la ora 10:00.

"Se vor semnala: temporar ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m", precizează ANM.

În cazul judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa, codul galben de ceaţă este valabil e la ora 6:10 până la ora 9:00.

Ceaţa va determina scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Şoferilor li se recomandă să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, să folosească luminile de ceaţă, să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol, să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică.

Alte sfaturi ale poliţiştilor se referă la folosirea centurilor de siguranţă de către toţi pasagerii autovehiculelor, utilizarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea si a putea fi observaţi in trafic, menţinerea unei distanţe suficient de mari pentru a putea opri in condiţii de siguranţă şi la conduita preventivă la volan. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite