Cod portocaliu de furtuni în 18 judeţe din vestul, nordul şi centrul ţării. În jumătatea de est a României va fi caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

O avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale cu descărcări electrice valabilă începând de vineri ora 12:00 până sâmbătă ora 2:00 a fost emisă de ANM pentru 18 judeţe din vestul, nordul şi centrul ţării. Pentru judeţele din sudul şi sed-estul ţării, meteorologii au emis o avertizare de Cod galben de disconfort termic

O avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale cu descărcări electrice valabilă începând de vineri ora 12:00 până sâmbătă ora 2:00 a fost emisă de ANM pentru 18 judeţe din vestul, nordul şi centrul ţării.

cod portocaliu

„În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei vor fi intervale cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 80...90 km/h), vijelii şi grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 35...40 l/mp şi pe arii restrânse 50...70 l/mp”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

De asemenea, în regiunile intracarpatice, sud-vestice, zonele montane, iar îndeosebi spre seară şi noaptea şi în cele nord-estice, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40...60 l/mp.

În zonele din Câmpia Română şi în sud-estul ţării meteorologii au emis o avertizare Cod galben de discomfort termic. 

cod galben

„În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a Munteniei, în vestul Dobrogei, local în Moldova şi estul Olteniei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent în jurul pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35…36 de grade”, mai arată ANM.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite