Codruţa Kovesi solicită în instanţă ca Adina Florea de la Secţia Specială să nu mai ţină „la fişet” dosarul în care e vizată pentru repatrierea lui Nicolae Popa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos / George Călin
Imagine: Inquam Photos / George Călin

Şefa Parchetului European (EPPO) Laura Codruţa Kovesi solicită Înaltei Curţi să o oblige pe procuroarea Adina Florea de la Secţia specială (SIIJ) să dea mai repede o soluţie în aşa numitul dosar în care fosta şefă a DNA a rămas cu statutul de inculpată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă.

Procesul are termen pe 20 ianuarie 2021, transmite G4Media.ro.

Mita primită de Kovesi – în viziunea procuroarei Adina Florea – ar fi presupusa plată de către Sebastian Ghiţă a zborului către Indonezia pentru aducerea în ţară a fugarului Nicolae Popa, fost director FNI, condamnat definitiv pentru păgubirea investitorilor. Potrivit Adinei Florea, Kovesi ar fi beneficiat de capital de imagine de pe urma acestei operaţiuni presupus finanţate de Ghiţă cu 68.000 de euro.

În acest caz, lăsat nesoluţionat de Secţia Specială, în martie 2019, chiar în timpul procedurii de selecţie a procurorului şef european, Kovesi a fost plasată, pentru câteva zile, sub control judiciar şi a dat cu subsemnatul la poliţie.

Kovesi a formulat plângere la Înalta Curte, unde judecătoarea Francesa Vasile a anulat controlul judiciar şi a criticat extrem de dur dosarul Adinei Florea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite