Patronii clubului Colectiv au fost plasaţi în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, distrus în urma incendiului devastator care a făcut 63 de victime, au scăpat de arestul preventiv. Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost plasaţi luni de judecători în arest la domiciliu. Ministerul Sănătăţii a anunţat, tot luni, că 34 dintre persoane rănite în urma incendiului de pe 30 octombrie se mai află internate în spitalele din ţară şi din străinătate.

Tribunalul Bucureşti a admis contestaţiile lui Paul Gancea şi COstin Mincu şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Decizia, care este definitivă,  a fost luată de Tribunalul Bucureşti.

Noua măsură dispusă de magistraţi în cazul lui Paul Gancea şi Costin Mincu este mult mai blândă decât detenţia în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde cei doi au stat circa o lună şi jumătate.

Cel de-al treilea patron al clubului Colectiv, George Anastasescu, a făcut cerere separată de eliberare. Judecătoria sectorului 4 a decis ca şi acesta să fie plasat în arest la domiciliu. Decizia nu este însă definitivă.

Anchetatorii au stabilit că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

Cei trei administratori şi acţionari ai clubului — Paul Gancea, George Anastasescu şi Costin Mincu — au fost arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

34 de răniţi sunt în continuare internaţi în spital

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că 34 de persoane care au fost rănite în urma incendiului din clubul Colectiv, care au avut loc pe 30 octombrie, se mai află în prezent internate în spital. Dintre acestea, 12 se află în spitalele din Capitală, în timp ce alte 22 sunt în spitale din străinătate.

Datele pentru fiecare unitate sanitară: 

  • Spitalul Bagdasar Arseni – 1 pacienţi de internaţi
  • Spitalul Grigore Alexandrescu –3 pacienţi internaţi
  • Spitalul Elias - 1 pacienţi internaţi
  • Spitalul Militar Central - 4 pacienţi internaţi
  • Spitalul de Urgenţă din Bucureşti - 2 pacienţi internaţi
  • Spitalul CC Iliescu – 1 pacient internat

Până în prezent au fost externate 68 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unităţile sanitare din ţară.

De asemenea, 39 de persoane au fost transferate în unităţi sanitare din strainatate. Astfel, în spitalele din străinătate se află internaţi 22 de răniţi în incendiul de la Colectiv, dintre care un cetăţean german.

  • Austria – 2 persoane internate, în stare stabilă
  • Belgia  – 8 persoane internate,  în stare stabilă
  • Olanda – 4 persoane internate, în stare stabilă
  • Germania - 2 persoane internate, in stare stabila
  • Marea Britanie – 4 persoane  internate, in stare stabilă
  • Israel –  2 persoane  internate, in stare stabila

De asemenea, alţi patru pacienţi au fost externaţi şi se află în tratament în ambulatoriu, în spitalele din străinătate.

Tragedia din Colectiv: 63 de persoane au murit

Un incendiu a izbucnit, pe 30 octombrie, în clubul Colectiv din Bucureşti, chiar în timpul unui concert susţinut de trupa Goodbye to Gravity. Procurorii au precizat că, în acel moment, în club erau aproximativ 400 de persoane.

Astfel, 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din ţară şi 11 dintre răniţii transferaţi în străinătate, bilanţul tragediei ajungând, luni seara, la 63 de morţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite